Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 40 millioner kroner for å jobbe i 11 måneder

Per H. Utnegaard skulle lede et av Europas største ingeniørselskap ut av krisen, men fikk aldri fullført oppgaven.

Per H. Utnegaard:  Tjente gode penger på sin tid i Bilfinger. Foto: Bilfinger.
Per H. Utnegaard: Tjente gode penger på sin tid i Bilfinger. Foto: Bilfinger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Fokus, fokus, fokus! Det var mantraet da nordmannen Per H. Utnegaard forlot bakkehåndteringsselskapet Swissport for å ta over sjefsjobben i den tyske ingeniør- og servicegiganten Bilfinger SE etter den kjente politikeren Roland Koch.

Rask exit Det er mindre enn 11 måneder siden Utnegaard inntok sjefsstolen i Tysklands nest største entreprenørselskap med base i Mannheim. Men i går var det slutt, til og med før han hadde rukket å flytte ut av hotellet, skriver Handelsblatt. Bilfinger melder at nordmannen slutter av personlige årsaker, noe han selv bekrefter overfor Finansavisen.  

- Det er en personlig beslutning jeg har fattet, og jeg ønsker ikke kommentere noe mer enn det vi har skrevet i pressemeldingen, forteller han.

- Hvordan har samarbeidet med styret vært? Er det de som ber deg avgå?
- Dette skjer 100 prosent på eget initiativ, og samarbeidet med styret har vært godt hele tiden, svarer han kontant.

Strategien videreføres Ifølge Finansavisen bekrefter styreleder Eckhard Cordes at strategien Utnegaard la sammen med 150 ledere i selskapet følges videre.

- Per Utnegaard har ledet gruppen i en utfordrende fase. Sammen med resten av ledelsen definerte han en strategi med fokus på kjernevirksomheten. Denne strategien vil videreføres og Bilfinger skal tilbake på en profitabel kurs, uttalte Cordes onsdag.

Gode penger Selv sitter han på ingen måte tomhendt igjen etter Bilfinger-exiten. Han mottok hele 4 millioner euro for 2015, ifølge årsrapporten til Bilfinger. Fastlønnen var på årlig 1,2 millioner euro, noe som betyr at Utnegaard totalt fikk ytelser verdt 4,4 millioner euro for 11 måneders arbeid - tilsvarende over 40 millioner kroner.

I tillegg sa han fra seg en garantert bonus på 1,2 millioner euro for 2016 siden han slutter på eget ønske.

I januar skrev Finansavisen at Utnegaard hadde kjøpt en fasjonabel leilighet i Thomas Heftyes gate 27 på Gimletoppen for 19 millioner kroner. 

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Hele Norges coronakart