Fikk 400 kg elg inn frontruta

Avisbud Per Arne Mathisen fikk en tung start på dagen da han fikk en over 400 kilo tung elg inn frontruta idag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Mathisen fikk seg en støkk, da budbilen hans plutselig fikk en 400 kg tung elgokse inn i frontruta på riksvei 111 ved sarpsborg idag tidlig.

Voldsomt smell -Jeg var på vei hjem etter avisrunden, og plutselig var det et voldsomt smell. Kollisjonsputa løste seg ut, så det tok en liten stund før jeg skjønte hva som hadde skjedd, forteller Mathiesen til Dagbladet

Han kjører med bl.a Aftenposten, Vårt Land og fredrikstad Blad hver morgen, og merker at høsten nærmer seg og at det allerede har blitt mørkere om natta.
- Nå utover høsten, og spesielt i morgentimene øker faren for å kjøre på dyr, sier han.

Ut av skogen -Et par hundere meter før det smalt så jeg en elgkalv litt inne i skogen. Så smalt det og jeg traff den 400-500 kg store elgkua. Den kom rett ut av skogen, og jeg hadde ingen mulighet til å stoppe før den satt i frontruta mi, sier han oppgitt.

Bilen ble totalvraket, men Mathiesen kom fra det kraftige sammenstøtet med skrekken. Elgen døde i sammenstøtet, og ble hentet av viltnemda. Dette er den fjerde elgen som er påkjørt på akkurat dette veistrekket hittil i år, ifølge viltnemda.

Avisbud Per Arne Mathiesen: Foto: Privat
Avisbud Per Arne Mathiesen: Foto: Privat Vis mer