Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 5000 i bot

Kvinnen som kjørte på eksmannens nye samboer, straffes med 5000 kroner og inndragning av førerkortet i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er saken

Oslo-politiet mener at hendelsen ikke er en familievoldssak.

Bare flaks, hindret dette fra å bli en større ulykke, sier vitner til Dagbladet. Kvinnen slapp fra påkjørselen med skrubbsår.

Skulle gi klem

Med de to små barna sine som passasjerer i bilen, kjørte kvinnen på sin eksmanns nye samboer midt i et boligfelt i Oslo søndag. Ifølge sjokkerte øyevitner ville den tre år gamle gutten gi en ekstra klem til mannens nye samboer, etter å ha tilbrakt helga der. Da satte kvinnen bilen i revers, og rygget på sin eksmanns samboer.

- Denne saken har ikke et undertrykkende preg, som ofte preger familievoldssakene. Konflikten springer ut av et samlivsbrudd. Det er en svært forsuret stemning mellom de to, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim på Stovner politistasjon.

Kvinnen innrømmet i politiavhør i går at hun kjørte på eksmannens kjæreste.

- Kvinnen har erkjent de faktiske forholdene, men sier at det ikke var hennes hensikt å kjøre på kvinnen. Hun har sagt seg villig til å møte til mekling i Konfliktrådet, sier politiadvokaten.

Ti anmeldelser

- Kvinnen har vedtatt boten på 5000 kroner for brudd på veitrafikkloven, og har fått varsel om inndragelse av førerkortet på tre måneder.

- Påtalemyndigheten kan ikke bevise at kvinnen utførte handlingen med vilje. Jeg mener at denne saken hører hjemme i Konfliktrådet, sier Haaheim.

Siden september i fjor er det til sammen levert inn nær ti anmeldelser om trusler, vold og sjikane mellom partene. I februar henla politiadvokaten disse anmeldelsene og sendte saken videre til Konfliktrådet.

- Jeg oppfatter begge som aktive i fornærmelsene mot hverandre, sier Sjak R. Haaheim.

Eksmannen er deprimert og sier at han ikke skjønner politiets avgjørelse i denne saken:

- Hvis ikke dette er en familievoldssak, vet jeg ikke hva som skal til. Min nye samboer er blitt utsatt for drapstrusler fra ekskona og hennes familie ved flere anledninger, seinest søndag kveld etter den stygge episoden. Hvordan vet politiet at disse truslene ikke er reelle?

Han har også samtykket til mekling i Konfliktrådet.

BØTELEGGER : - Påtalemyndigheten kan ikke bevise at kvinnen utførte handlingen med vilje. Jeg mener at denne saken hører hjemme i Konfliktrådet, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim på Stovner politistasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media