Fikk 6 i alle fag

Hanne Mari Karlsen (19) trenger ikke bekymre seg over høye karakterkrav på studiene. Av 26 mulige seksere på vitnemålet fikk hun en uslåelig full pott - og et rekordhøyt snitt på 6,7.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal Hanne Mari ta seg et friår - og hvile ut. For karakterene har ikke kommet av seg selv:

- Jeg har ikke klisterhjerne, og jeg ser ikke på meg selv som spesielt glup. Så dette er noe jeg har jobbet hardt for, forteller hun.

Aktiv

Men på tross av mye stillesittende lekselesing er likevel Hanne Mari ei aktiv jente. Tre ganger i uka spiller hun fotball i Eik - noe som kanskje kan forklare sekseren i gym.

På Nøtterøy videregående skoles avslutning fredag ble Hanne Mari til stående applaus tildelt en pris for innsatsen. Men hun er ikke bare begeistret for alt oppstyret.

- Litt flaut

- Det er jo selvfølgelig moro, dette, men det er samtidig litt flaut. Jeg har ikke lyst til å bli kjent igjen som «hu jenta med de gode karakterene», sier Hanne Mari, som nå snuser på Trondheim og sivilingeniørutdannelse på NTNU.

ENER: Hanne Mari Karlsen kan vifte med et vitnemål få andre kan framvise. Med 6-ere i alle fag kan hun velge og vrake i utdannelser.