Solgte under takst:  Bjørge Gretland ville heller reise til utlandet enn til Hafjell og aksepterte 8 millioner i rabatt for den ekskluksive hytta øverst i Lunnstaden. (Foto: Finansavisen)
Solgte under takst: Bjørge Gretland ville heller reise til utlandet enn til Hafjell og aksepterte 8 millioner i rabatt for den ekskluksive hytta øverst i Lunnstaden. (Foto: Finansavisen)Vis mer

Fikk 8 millioner i rabatt på fjellhytte

Bjørge Gretland hadde takst på 28 millioner kroner, men sluttprisen ble vesentlig lavere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - På den forrige Hafjell-hytta doblet han pengene. Denne gangen snakker vi bare om break even på grunn av svært høy standard, samtidig som denne var større, sier eiendomsmegler Hans Houeland til Finansavisen.

Han har nettopp klokket inn et bud på 20 millioner kroner for hytta til Convexa-forvalter Bjørge Gretland øverst i Lunnstaden på Hafjell.

Kapital omtalte eiendommen da den ble lagt ut for salg og refererte til en teknisk takst på 28 millioner kroner. Sammenlignet med dette måtte Gretland gi 8 millioner kroner i rabatt.

Eksklusivt «Det er en helt rå hytte med høy standard og meget eksklusivt materialvalg», sa Houeland til Kapital i april. Hytta ble forsøkt solgt «off market» både gjennom Eklund og Privatmegleren, ifølge Finansavisen.

«Vi har vært på Hafjell i mange år og synes det har vært supert, men vi er mye på reising til utlandet og har tanker om å bruke ytterligere tid i perioder utenfor Norge», sa Gretland til Kapital.

Ifølge Finansavisen er hytta er på 260 kvadratmeter primærrom og har en rekke eksklusive detaljer inkludert overflater i store skiferheller, vannbåren varme, håndskårne steinløsninger, integrert lydanlegg og terrasse med varmekabler og utendørs boblebad.

Dyrest i år -Det er den dyreste hytta som er solgt på Hafjell i år, skryter Hans Houeland.Den er imidlertid ikke den dyreste hytta på Hafjell noen gang. Eiendomsarving Anders Braathen kjøpte nabohytta for et par og tyve millioner i 2011. Siden har han kostet på store beløp.

Det er imidlertid andre som har bygget til langt mer enn 20 millioner. Finansavisen har tidligere omtalt Wilhelmsen-barnas gigantprosjekt på 1.100 kvadratmeter som hevdes å ha en prislapp på over 50 millioner kroner.

Flere nyheter: Rente: Nå er bunnen nådd Ressursene som kan gi et nytt Nordsjø-eventyr Ultimatum til Hellas: - Lørdag er det virkelig slutt