Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 8,5 mill. i erstatning

I går kunne trafikkskadde Tommy Borg (26) endelig juble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 14 dager før saken skulle opp i retten, kastet forsikringsselskapet Gjensidige kortene og tilbød 8,5 millioner kroner i erstatning.

Veien mot erstatning har vært lang og kronglete for Tommy Borg. Ulykken skjedde en augustkveld i 1997. Tommy var passasjer i en bil som kjørte på en elg. I sammenstøtet brakk han nakken. Først måtte han kjempe seg tilbake til livet. Deretter startet kampen mot forsikringsselskapet.

Skal feires

- Jeg hadde forberedt meg på en ny runde i retten, og er selvsagt godt fornøyd med at vi endelig har kommet til enighet, sier Borg.

- Hva skal du bruke pengene til?

- Først og fremst leve som et vanlig menneske og ha råd til å være aktiv. Men akkurat i kveld blir det vel en liten feiring, sier Borg.

I fjor ble Borg tilkjent 8,2 millioner kroner av Inderøy tingrett. Forsikringsselskapet var imidlertid ikke villig til å betale ut pengene, og anket. Saken skulle ha kommet opp for Frostating lagmannsrett i neste uke. I går trakk Gjensidige anken og inngikk et forlik som innebærer at Borg får en erstatning på 8,5 millioner kroner. Det er en av de største erstatningsutbetalingene som noen gang er utbetalt til en trafikkskadd i Norge.

- Selv om vi er fornøyd med resultatet, synes vi det er bemerkelsesverdig at forsikringsselskapet venter så lenge med å få avsluttet saken. Det virker som en uthalingstaktikk der de ser hvor mye den skadde kan tåle, sier Borgs advokat Christian Lundin til Dagbladet.

Flere forlik

Etter at trafikkskadde Katrine Bråtane vant fram i Høyesterett i desember i fjor, har forsikringsselskapene endret praksis i forhold til mange trafikkskadde. Flere saker har blitt forlikt like før rettsbehandling.

- Vår intensjon har hele tida vært å komme fram til en løsning utenom rettssystemet. Etter tingrettens avgjørelse i fjor har det vært flere trafikkskadesaker oppe til behandling, blant annet Bråtane-saken, sier Gjensidige NORs advokat Bård Iversen til Dagbladet.

- Hvorfor kommer forliket så tett opp mot rettssaken?

- Det finner vi mest naturlig ettersom vi avventet rettens oppfatning av flere andre saker, sier Iversen.

VANT: - Med denne økonomiske tryggheten kan jeg ta meg råd til å være med på ting som andre ser på som en selvfølge, sier Morten Borg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media