Lønn:

Fikk 91 000 tilgrisede mynter på døra

Andreas Flaten ble overrasket da han fikk sin siste lønning av sin forrige arbeidsgiver.

LØNNINGSFEST: Andreas Flaten forsto budskapet fra sin tidligere arbeidsgiver da han fikk sin siste lønning i pennies, og med en svært lite hyggelig melding. Foto: Olivia Oxley
LØNNINGSFEST: Andreas Flaten forsto budskapet fra sin tidligere arbeidsgiver da han fikk sin siste lønning i pennies, og med en svært lite hyggelig melding. Foto: Olivia Oxley Vis mer
Publisert

Andreas Flaten fra Atalanta i USA fikk seg en skikkelig overraskelse da hans siste lønnsutbetaling fra sin tidligere arbeidsgiver kom i form av over 90 000 olje- eller fettdekkede mynter dumpet ved oppkjørselen.

Det er det amerikanske nettstedet Fox 5 som først omtalte saken.

Flaten forlot jobben sin hos A OK Walker Autoworks i november 2020. Da han sluttet manglet han å få utbetalt sin siste lønning på 915 dollar, som tilsvarer cirka 7800 kroner. Det skulle vise seg å bli en problematisk prosess.

Hans tidligere arbeidsgiver ville ikke gi ham den siste lønnsutbetalingen, som førte til at Flaten måtte gå den rettslige veien for å få pengene han hadde krav på.

Pengehaug på døra

Etter noen måneder vant han saken om å få den siste månedslønna, men da han fikk pengene ble han veldig overrasket.

I midten av mars mottok Flaten 915 dollar, men ikke i den formen han forventet. Flaten skulle en tur på butikken, men da han gikk ut, la han merke til haugen med oljedekkede mynter midt i oppkjørselen.

På toppen av pengehaugen var det en konvolutt med budskapet «f*** deg».

DUMPET I VEIEN: Slik så pengehaugen ut da Flaten gikk ut døra. Foto: Olivia Oxley
DUMPET I VEIEN: Slik så pengehaugen ut da Flaten gikk ut døra. Foto: Olivia Oxley Vis mer

Skal vaske 91 515 mynter

- Dette er en barnslig ting å gjøre, sa Flaten i et intervju med amerikanske AP News.

Myntene ligger nå i en trillebår inne i garasjen hans. Vekten fra myntene har ødelagt dekkene på trillebåra, og Flaten sier at det vil ta lang tid å få vasket de 91 515 myntene rene fra det oljeliknende sølet.

ØDLAGTE DEKK: Dekkene på trillebåra punkterte etter at alle myntene ble lagt i. Foto: Olivia Oxley
ØDLAGTE DEKK: Dekkene på trillebåra punkterte etter at alle myntene ble lagt i. Foto: Olivia Oxley Vis mer

- Min nye rutine er nå å sitte i garasjen om kvelden og rense myntene med vaskemiddel, eddik og vann. Det tar meg over en time å vaske noen hundre mynter. Jeg tror det kommer til å bli mye arbeid for penger jeg allerede har jobbet for, sier Flaten til Fox 5.

Flatens kjæreste, Olivia Oxley, har lagt ut en video av hendelsen på Instagram.

Eieren av butikken, Miles Walker, har ifølge AP News sagt at han ikke kan bekrefte om det var han som plasserte myntene hos Flaten.

- Jeg husker det ikke helt. Det spiller ingen rolle. Han fikk betalt, det er alt som betyr noe, skal Flatens tidligere sjef ha kommentert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer