Fikk 93 millioner i bonus

Etter 20 års tjeneste fikk Aspelin Ramm-sjefen Peter Groth en hyggelig påskjønnelse.

STØDIG BONUS: Peter Groth (66) kunne innkassere en hyggelig bonus etter 20 års tjeneste. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
STØDIG BONUS: Peter Groth (66) kunne innkassere en hyggelig bonus etter 20 års tjeneste. Foto: Ivan Kverme/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Peter Groth (66) fikk en svært hyggelig oppmerksomhet av styret Aspelin Ramm Gruppen i fjor, skriver Finansavisen.

— Etter at jeg hadde vært i selskapet i 20 år og viet store deler av mitt liv til det, valgte styret å gi meg en jubileumsbonus, forteller adm. dir. Peter Groth til avisen

Kanonresultater Groth har ikke bare viet 20 år av sitt liv til selskapene, men resultatene er også gode. Etter skatt de siste fem årene er det snakk om godt over 210 millioner kroner i året, og det samlede resultatet etter skatt de siste fem årene er på 1.068 millioner kroner.

Samlet for de siste fem årene er det snakk om en omsetning på 5.642 millioner kroner.

I fjor ledet Groth eiendomskonsernet inn til en omsetning på 1,4 milliarder kroner og et overskudd på 280 millioner kroner.

Han oppsummerer selv fjoråret som et «godt et» for eiendomsselskapet. Blant annet ble hotellet Clarion Hotel The Edge igangsatt i Tromsø i partnerskap med Pellerin. Boligsalget gikk også godt, og Groth trekker spesielt frem Vulkan-utviklingen i Oslo som en suksessfaktor i 2012. I tillegg kan også nevnes åpningen av Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen.

Hyggelig bonus Belønningen etter mange års innsats og gode resultater er av det romslige slaget: Styret valgte å tildele Groth 93 millioner kroner i bonus, som er 30 ganger Groths årslønn, fremgår det av årsrapporten.

— Ja, det var veldig hyggelig, men så har jeg lagt ned noen timers arbeid òg, sier han.

Styreleder Knut Gustaf Aspelin mener, ifølge Finansavisen, at Groth har satt selskapet på kartet på en helt annen måte hva angår eiendomsforvaltning og -utvikling enn før han ble ansatt.

Knut Gustaf Aspelin (Artel Holding AS) eier Aspelin ramm Gruppen 50/50 sammen med Jonas Gustaf Aspelin Ramm (Sole Invest AS)