Fikk abstinenser av hasjplanter i plast

Nå har Nordlandsferga kastet pynteplantene på havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, dem har vi fjerna. Dem har vi kasta på havet, sier kaptein Edmund Johansen på M/F Tysfjord til Dagbladet.no.


- Vi skal ikke friste de narkomane som reiser med oss mer, sier han.

Det skapte nemlig et visst oppstyr da det viste seg at de fine, grønne plastplantene om bord på ferga mellom Lødingen og Bogenes i Nordland viste seg å være kopier av cannabisplanten. Dette likte ikke politiet.

Abstinenser


- Det er ikke forbudt å ha disse plantene utplassert, men jeg har snakket med tidligere rusmisbrukere som har sett disse plantene og dratt rett til Bodø for å kjøpe hasj, sier politiførstebetjent Tor Håvard Bentzen til NRK.

I Norge er det forbudt å dyrke cannabis - eller hamp, mens planten er tillatt i EU og flere andre land som Russland og Kina.

Kapteinen på M/F Tysfjord sier at mannskapet ikke har ant hva slags planter de hadde som pynt.

- Nei, vi visste ikke om at det var kopier av hasjplanter. Ferga kom ferdig utstyrt med roser da den kom fra rederiet. Vi har hatt plantene om bord i alle disse åra, sier kapteinen.

RØYKES: Bladene fra cannabisplanten brukes blant annet til røyking. Denne kvinnen demonstrerer for fri hasj i Tyskland. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
RØYKES: Bladene fra cannabisplanten brukes blant annet til røyking. Denne kvinnen demonstrerer for fri hasj i Tyskland. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Solgt masse plastplanter

Så naturtro var likevel plastplantene at ivrige hasjrøykere fikk full tenning av å ta ferga.

Selskapet Safari AS i Ålesund hevder de har solgt millioner av de kunstige hasjplantene som har gitt tidligere rusmisbrukere trøbbel.

- Vi har solgt disse plantene i ca. 15 år, men dette er første gang vi hører om at noen har blitt påvirket av plantene, sier daglig leder Sigbjørn Surmyr.

ULOVLIG: I Norge er det forbudt å dyrke hamp- cannabisplanten (den ekte, ikke den i plast).