Fikk aldershjemplass etter boligsalg

Først etter at styreren ved det private aldershjemmet hadde kjøpt den 91 år gamle beboerens leilighet til spottpris, fikk kvinnen fast plass på institusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensavisen skrev i går at styreren ved Johannes menighets aldershjem på Møhlenpris i Bergen kjøpte leiligheten til en 91 år gammel kvinne som bor på aldershjemmet. Styreren betalte bare halvparten av det som anses som markedspris for hjørneleiligheten.

I dag skriver BA at 91-åringen solgte leiligheten til aldershjembestyreren kort tid etter at hun ble tildelt et korttidsopphold ved institusjonen. Like etter salget skal hun ha blitt innvilget permanent opphold.

I går startet både Bergen kommune, som kjøper alle de 50 plassene ved det private aldershjemmet, og fylkesmannen i Hordaland å granske saken.

- Det er jo kommunen som finansierer driften av aldershjemmet ved at vi kjøper alle de 50 plassene der. Nå vil vi vite om de eldre som bor der lever under trygge forhold. De har selvfølgelig krav på den samme rettssikkerheten som alle andre, sier bydelsdirektør Ole Vorland i Bergenhus til BA.

- Om styret i den private stiftelsen som driver Johannes menighets aldershjem ikke ser at det som har skjedd i denne saken kan være uheldig og eventuelt gjør noe med det, ja da er det vår klare plikt å undersøke dette. En slik handel mellom en styrer og en beboer ville aldri blitt godkjent dersom det var snakk om en kommunalt eid og drevet institusjon, sier Vorland.