SIKTET: Mazyar Keshvari er siktet for grove trusler med våpen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SIKTET: Mazyar Keshvari er siktet for grove trusler med våpen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Skyteklubb:

Fikk aldri bekymrings­meldinger om Keshvari

Skal ha fått beslaglagt flere våpen etter grove trusler.

Da stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) i helga ble pågrepet og siktet for grove trusler, ble det også beslaglagt flere våpen i boligen hans. Det opplyser politikilder til Dagbladet.

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge avisa involverer truslene Keshvari er siktet for bruk av våpen.

Truslene skal ha vært framsatt mot en kvinne som befant seg i boligen sammen med stortingspolitikeren. Tidligere denne uka ble det kjent at den siktede i saken har blitt ilagt besøksforbud.

Avviser russisk rullett

VG meldte mandag at fornærmede i saken skal ha opplevd «det som at Keshvari bedrev en form for «russisk rulett» med et håndvåpen.»

Dagbladet og en rekke medier gjenga beskrivelsen om «russisk rulett». Kilder med god kjennskap til etterforskningen mener imidlertid at å beskrive det som skal ha skjedd som «russisk rulett» er sterkt misvisende, selv om det ikke bestrides at våpen har vært involvert på et vis.

PÅGREPET: Politiet opplyser at de har pågrepet en stortingspolitiker og siktet vedkommende for utøvelse av grove trusler. Dagbladet er kjent med at det dreier seg om den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari. Video: Marie Røssland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er kjent med at Keshvari hadde tilgang på flere skytevåpen, og at han ifølge resultatlister fra skytekonkurranser har vært medlem av Akademisk Skytterlag som holder til på Ekeberg i Oslo.

- Vi er et idrettslag, og kan ikke uttale oss om enkeltpersoners private anliggender i media, sier Nadia Skauli, formann for Akademisk Skytterlag, til Dagbladet.

Ingen bekymringsmelding

Hun opplyser imidlertid at styret i skytterlaget ikke har mottatt bekymringsmeldinger om noen av sine medlemmer.

- På helt generell basis kan jeg si at styret i skytterlaget ikke har mottatt noen bekymringsmeldinger om medlemmer, og følger de strenge reglene i forbindelse med vår idrett.

Dermed er en naturlig slutning at klubben heller aldri fikk noen bekymringsmeldinger om Keshvari.

- Fortsatt på generelt grunnlag kan jeg si at vi forholder oss til Norges Idrettsforbund, Norges skytterforbund og Det frivillige Skyttervesens vedtekter, og vi har et godt samarbeid med politiet når og om det behøves, sier Skauli.

Vil ikke kommentere

Keshvari ble pågrepet i helgen og holdt i politiarrest fram til søndag kveld. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 264 og 263, og siktelsen gjelder grove trusler, med en strafferamme på tre års fengsel.

Keshvaris forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, har gjentatte ganger uttalt at han ikke kommer til å ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, utover at han bekrefter at Keshvari ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.