TV 2-avsløring om dansevideoen

- Fikk alvorlig konsekvens for Giske og Ap

Dansevideoen og historien om en bekymringsmelding mot Trond Giske fratok han en maktposisjon i Trøndelag.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik fikk videoen og historien om hva den handlet om, en direkte politisk konsekvens.

Det bekrefter Ap-ordfører Kirsti Johanne Welander overfor Dagbladet.

Enstemmig innstilt

Hun satt i valgkomiteen for Trøndelag Ap som laget innstilling til nytt styre og nytt arbeidsutvalg før årsmøtet i februar. Trondheim Ap ønsket Trond Giske inn i arbeidsutvalget, primært som en av to nestledere. Før publiseringen av dansevideoen av Trond Giske, var han enstemmig innstilt til arbeidsutvalget i Trøndelag Ap og en plass i partiets landsstyre.

Videoen og fortellingen i VG om en bekymringsmelding mot Giske skapte usikkerhet i valgkomiteen like før Trøndelag Aps årsmøte.

- Ja, videoen fikk en alvorlig konsekvens. Vi var ferdig med vår innstilling til styre og AU, og da var Trond Giske innstilt som del av AU. Vi var enige, og hadde avsluttet vårt arbeid før videoen kom. Så ja, den fikk en direkte politisk konsekvens, sier Welander.

Ble usikker

- Hva skjedde i valgkomiteen?

- For min egen del kan jeg si at jeg ble usikker. Det var en unyansert framstilling de første 24-48 timene. Slik saken kom ut, var den ikke veldig flatterende for Trond. Det førte til at valgkomiteen trådte sammen igjen og laget en ny innstilling uten Trond, sier Welander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer