Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fikk andre menn til å voldta sin afrikanske kone

Siktet for menneskehandel, voldtekt og hallikvirksomhet. Hevder han bare hadde spesiell sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk advokat i 50-åra ble i Oslo tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøksforbud, med en svært alvorlig siktelse mot seg.

Politiet tegner et bilde av en mann som har latt sine spesielle seksuelle preferanser og appetitt på slik aktivitet gå utover sårbare utenlandske kvinner i et mange måneder langt voldelig sex-helvete i to forskjellige perioder.

- Han er lamslått, rett og slett. Dette skjønner han ikke noe av, sier mannens forsvarer, Arild Holden, om siktelsen.

- Tente på at andre menn deltok

Både siktedes ekskone og hans tidligere samboer, som ble hentet fra samme afrikanske land da det første ekteskapet tok slutt, skal være ofre i den uvanlige saken. Politiet mener advokaten systematisk har utnyttet kvinnene mens han bodde med dem.

Straffelovens §224a rammer den «som ved vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig atferd utnytter en person til prostitusjon eller andre seksuelle formål». I tillegg til menneskehandelsparagrafen er mannen siktet for voldtekt og for å ha fremmet prostitusjon.

Penger skal ikke ha vært et sentralt motiv.

Etter det Dagbladet.no erfarer fikk advokaten kontakt med andre menn som ville ha sex med den afrikanske kvinnen mens også siktede selv var involvert. Flere menn skal ha takket ja til tilbudene.

- SKJØNNER INGENTING: Oslo-advokaten som er siktet for blant annet hallikvirksomhet, nekter all straffskyld.
- SKJØNNER INGENTING: Oslo-advokaten som er siktet for blant annet hallikvirksomhet, nekter all straffskyld. Vis mer

Begge de to fornærmede har uavhengig av hverandre beskrevet seksuell utnyttelse, men det var først da mannens siste samboer slo alarm at politiet så et mønster.

- Vold og trusler

Ifølge etterforskningen trodde de to kvinnene at de kom til Norge for å leve i et normalt samliv med mannen, før de skal ha blitt tvunget til seksuelle handlinger igjen og igjen under omstendigheter de ikke kunne ha forestilt seg.

- Disse kvinnene har kommet til landet for å leve et vanlig liv med en norsk mann. Men hans noe spesielle samlivsform viste seg å omfatte også vold og trusler, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden ved seksjon for Organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Han vil ikke gå inn på detaljer rundt den angivelig hyppige sex-tvangen, men betegner det som alvorlig at en advokat er siktet for grov kriminaltiet.

Det er en rekke avhør av de to kvinnene som danner bakgrunnen for siktelsen. I tillegg har politiet gjort mange beslag av dokumenter, datautstyr og ulike gjenstander både på advokatens kontor og i boligen hans.

Den omfattende etterforskningen, som kan bli utvidet, startet like over nyttår, da den ene kvinnen anmeldte sin tidligere samboer. Før hun flyttet inn i fjor var mannen allerede anmeldt av eks-kona, men politiet forsto da ikke omfanget av overgepene de nå mener de er i ferd med å rulle opp.

Nekter alt

Den siktede advokaten ble pågrepet mandag denne uka, da politifolk fra Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt troppet på mannens kontor i Oslo midt på dagen.

Advokaten ble svært overrasket over politiaksjonen, og nekter all straffskyld.

Forsvarer Holden understreker at kvinnene har kommet lovlig til landet, vært registrert som samboere med siktede, og at mannen stiller seg helt uforstående til saken.

- Som mannens advokat mener jeg politiet er helt ute og kjører når de sikter ham for menneskehandel, sier Holden.

Han kan ikke uttale seg om innholdet i siktelsen fordi hans klients forklaring er unntatt offentlighet på dette stadiet.

Les mer om saken i Dagbladet torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media