Fikk angstanfall - forlot cockpiten

- Overveldet av følelser.

FORLOT COCKPIT: En pilot måtte forlate cockpiten mens kapteinen måtte utføre landingen av et EasyJet-fly alene på flyplassen i Glasgow i september i fjor. Foto: PA Photo / NTB Scanpix
FORLOT COCKPIT: En pilot måtte forlate cockpiten mens kapteinen måtte utføre landingen av et EasyJet-fly alene på flyplassen i Glasgow i september i fjor. Foto: PA Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da et fly fra selskapet EasyJet i september i fjor skulle gå inn for landing i Glasgow, skjedde en dramatisk hendelse om bord.

Den ene flygeren ble plutselig rammet av et kraftig angstanfall og forlot cockpiten. Det kommer fram i en fersk rapport fra britiske luftfartsmyndigheter.

Pilotene skal ha forberedt seg på å gå inn for landing da hendelsen skjedde, og den andre flygeren måtte ta over landingen.

Avbrutt landing

Flyet med 148 passasjerer om bord kom fra Londons lufthavn Stansted, og flyturen skal ha gått normalt for seg fram til dette punktet, skriver BBC.

Ifølge funnene i rapporten skal piloten som fikk angstanfall dagen før ha opplevd en avbrutt landing på flyplassen i Mallorca etter at endring i vindretningen skal ha dyttet flyet mot enden av rullebanen.

Dette skal ha vært en medvirkende årsak til at angstanfallet oppsto. Han vedgikk at han bare hadde sovet fire timer om natta før og var plaget av hendelsen.

Han skal også ha fått beskjed fra kapteinen om bord at de måtte forberede seg på kraftig vind også ved innflygingen til Glasgow.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer