Fikk anonymt tips om narkosmuglingen

Derfor stoppet politiet de tre norske jentene i Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk en anonym telefon om at tre norske jentene i alderen 17-21 år hadde noe ulovlige med i bagasjen. Tipset var anonymt, og vi vet fortsatt ikke hvem som ringte, sier en kilde sentralt i narkotikapolitiet i Bolivia, ifølge NRK.

Til nå har politiet forklart at kvinnene ble tatt fordi en narkotikahund stoppet opp ved en av kvinnenes bagasje.

- Hvorfor noen ønsket å tipse politiet vet vi ikke noe om. Men det var like før bagasjen gikk gjennom, og det er ikke sikkert den hadde blitt oppdaget uten tipset, sier kilden til NRK.

Det var mandag ettermiddag at de tre jentene ble tatt i byen Cochabamba. Nå sitter de i fengselet San Sebastian, sammen med 21-åringens 2 år gamle datter.

Narkotikan lå i Adidas-bager som igjen var pakket inni tre ulike kofferter. Bagene var smurt inn med kaffe, noe politiet mener er gjort for at narkotikahunden ikke skulle merke noe til kokainen.

HAR ANKET: De tre jentene har anket beslutningen om varetektsfengsling. Framtida for de tre er nå svært uviss. Foto: Arild Vik
HAR ANKET: De tre jentene har anket beslutningen om varetektsfengsling. Framtida for de tre er nå svært uviss. Foto: Arild Vik Vis mer
Fikk anonymt tips om narkosmuglingen
<B>KOFFERTENE</B>: Disse koffertene prøvde jentene å få gjennom baggasjekontrollen.
SKJULT ROM: Kokain tas ut av et skjult rom i kofferten laget av glassfiber.