Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk årets strømsjokk

Ingenting slår strømregninga de nybakte huseierne Siri Hølland og Leif Vassbø fikk dumpende ned i postkassa denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/BJERKREIM (Dagbladet): Dalane Energi krevde paret for 7,6 millioner kroner! - Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg åpnet konvolutten. Men jeg forsto jo med en gang at dette måtte være en feil, sier Siri Hølland fra Bjerkreim kommune i Sør-Rogaland.

Familien på fem lurte på hvor stor regningen skulle bli da strømprisene gikk i taket. Dette er deres første vinter i nytt hus.

Sosialstøtte

- Vi har fyrt med ved for å holde regningen nede. Samtidig kan vi jo ikke skru av alt. Derfor regnet vi med at strømmen ville koste mer enn normalt. Men ikke mye mer, sier en lattermild Siri Hølland.

Hun og mannen spøkte med at de kanskje måtte gå på sosialkontoret for å få hjelp til å betale regningen. Men den endte på nesten ti ganger mer enn hele sosialbudsjettet til lille Bjerkreim kommune.

Vel er det en flott villa familien på fem bor i. Godt og varmt er det også, når Dagbladet kommer på besøk. Men å kreve 7626319,63 kroner for to måneders forbruk er å presse vel mye ut av kraftmarkedet.

Dalane Energi tar skylda for feilen. De ber kundene om å ikke oppgi desimaltallet når de noterer målerstanden, men det finnes likevel et desimalfelt på blanketten. Da Hølland leste av strømmåleren sist, havnet siste siffer i desimalfeltet. Dermed ble målerstanden oppgitt som 1494,9 i stedet for 14949.

Høyt forbruk

For datamaskinen så det ut som om måleren hadde gått rundt en hel gang, og Dalane Energi sendte regning for et forbruk på 9993055 kilowattimer.

- Det må være en absolutt rekordregning, sier markedssjef Arne Gudmundson, som beklager at feilen ikke ble oppdaget. Han lover også nye blanketter. Men også han har humret litt over hendelsen.

- Det hadde vært enda morsommere hvis de betalte med autogiro. Spesielt hvis de hadde nok penger på kontoen, sier Gudmundson.

OVEROPPHETET REGNING: Visst er strømmen dyr for tida, men denne regningen på 7,6 millioner kroner slo alle rekorder.
FYRER MED VED: Siri Hølland (37) og Leif Vassbø (37) har fyrt med ved i vinter for å kutte strømbruken. Likevel fikk de en kvartalsregning på 7,6 millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling