Fikk armen revet av. - Alt skjedde så fort

Granat gikk av for tidlig under salutt.

FØRSTEHJELP: Den skadde mannen i 50-åra fikk raskt førstehjelp av sine kolleger i Foreningen for Høytorp fort. Foto: Marly Jesus Cortes
FØRSTEHJELP: Den skadde mannen i 50-åra fikk raskt førstehjelp av sine kolleger i Foreningen for Høytorp fort. Foto: Marly Jesus Cortes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alt skjedde så fort. Plutselig lå han på bakken. Jeg trodde først det var en dramatisering, forteller Marly Jesus Cortes (28) til Dagbladet.

Noe gikk fryktelig galt under den tradisjonelle 17. mai-salutten på nedlagte Høytorp fort i Mysen. Entusiaster fyrer hvert år av 21 skudd med de gamle kanonene ved flaggstanga på Vestre høyde klokka 12.00.

- En mann i 50-åra er sendt til Ullevål sykehus med avrevet arm. En annen mann i 20-åra er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes med splintskader, opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen ved Øst politidistrikt til Dagbladet.

Under lading

Ifølge politiets opplysninger gikk en av løsgranatene av under lading av den aktuelle kanonen. Det kreves to personer for å lade og avfyre en granat.

- Mannen som mistet armen, er han som skulle avfyre skuddet, forklarer Cortes.

Han var på fotooppdrag for Foreningen for Høytorp fort, og ble uforvarende vitne til den dramatiske ulykken, som skjedde med mange feststemte tilskuere til stede.

- Det var ikke mye hysteri blant publikum, men de som skjøt, ble veldig oppjaget. Likevel gikk ting rolig for seg, og den skadde ble raskt tatt hånd om. Men det er klart noen ble traumatisert, sier 28-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer