BALLONGPOST:  På hytta i Farsund fikk Sonja (6), Øyvind (8) og Cecilie (2) ballongpost fra Beccy (10). Ballongposten er sendt fra Wrigton i England.
BALLONGPOST: På hytta i Farsund fikk Sonja (6), Øyvind (8) og Cecilie (2) ballongpost fra Beccy (10). Ballongposten er sendt fra Wrigton i England.Vis mer

Fikk ballonghilsen fra Beccy (10) 1000 km unna

Nå har Sonja (6), Øyvind (8) og Cecilie (2) havnet på BBC News.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Søndag for to uker siden ramlet en blå ballong ned i sjøen utenfor hytta til familien Øyri i Farsund. Under ballongen var det festet en lapp.

Sonja (6), Øyvind (8) og Cecilie (2) ble nysgjerrig, og pappa Jørund tok med seg eldstemann ut i båt for å se hva det var som var falt ned fra himmelen.

Det viste seg å være en hilsen fra 10 år gamle Beccy Filer, sendt opp fra Wrington i North Somerset i England, rundt 1000 kilometer unna Farsund.

- Ballongen var en helt vanlig, liten heliumsballong. Jeg hadde aldri trodd at de kunne reise så langt, sier Jørund Øyri til Dagbladet.

Sendte brev
«Når du får dette, vær så snill og send det tilbake» sto det på lappen fra 10-åringen. Oppfordringen ble gladelig fulgt av familien.

- Vi sendte henne et brev på engelsk i tillegg til en liten artikkel om ballongposten som Farsund avis skrev om oss, forteller Jørund Øyri.

Nå har Beccy mottatt brevet fra Norge. Og historien om ballongreisen har havnet på BBC News.  

Beccys mor, Tanya Filler, forteller at 10-åringen ble «very exicted» da hun mottok brevet.

Ballongen ble sammen med flere titalls andre ballonger under en landsbyfest i Wrighton 3. juli, der målet var å samle inn penger til å kjøpe utstyr til landsbyens førskole.

-Det er en god stund siden vi var med i ballong-racet og vi hadde ikke tenkt mer over det. Da hun åpnet det sa hun «mamma ballongen min kom til Norge». Jeg trodde først ikke på henne. alle trodde vinnerballongen ville bli funnet like i nærheten, men jeg tror dette er vinneren! sier Tanya Filler.