Fikk bank ved alteret

Ved et alter i en liten italiensk landsby svarte brudgommen nei. Og fikk brudens familie på nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da presten stilte det spørsmålet som stort sett bare har ett eneste svar, valgte den stakkars brudgommen det andre mulige svaret. Det falt ikke i god jord hos brudens familie, og det brøt ut fullt slagsmål i ved alteret i den lille landsbyen nær Napoli, skriver italienske aviser.

Det viste seg imidlertid at brudgommen ikke svarte nei av vond vilje. Saken er at 36-åringen nettopp var blitt enkemann og fortsatt sørget over sin døde kone. Men brudens familie truet ham til å gifte seg igjen. Først da det store løftet skulle avlegges fikk han samlet sammen mot til å si nei.

- Det er som om jeg skulle bedra min avdøde hustru, forklarte han etter at politiet var kommet til stede og hadde fått dempet gemyttene blant bryllupsgjestene på brudens side.

Bruden selv var imidlertid langt mer forståelsesfull. Hun tok med seg sin fortsatt tilkommende ektemann vekk fra kirken og rett på flyet til Paris.

I den romantiske franske hovedstaden fikk de pratet sammen, og har blitt enige om å prøve på nytt. Og denne gangen lover mannen å si ja.

(Dagbladet.no/NTB-DPA)