Fikk bare løpe 80 meter med OL-ilden

Ni arrestert i Indonesia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sikkerheten vari fokus når OL-ilden var i Indonesias hovedstad Jakarta i dag. Men noen folkefest gjennom hele byen ble det ikke - arrangementet fant sted på en stadion, Senayan Sport Stadium, med bare inviterte gjester og journalister tilstede, melder CNN.

Det er heller ingen omfattende etapper fakkelbærerne fikk legge ut på. De 80 løperne fikk kun lov til å holde flammen 80 meter hver, og det bare rundt banen inne på stadion.

Organisasjonen \'the Indonesian Society for a Free Tibet\' stilte opp med rundt 100 personer foran stadion. De hadde med seg bannere der det blant annet sto «Ingen menneskerettigheter, intet OL» og «Et samlet folk er uovervinnelig». Indonesisk politi brøt opp demonstrasjonen og innbrakte ni personer til avhør.

- Jeg er en fredelig demonstrant. Jeg demonstrerer mot bruddene på menneskerettighetene i Tibet, sa nederlenderen før han ble ført bort av politiet.

Men med de strenge sikkerhetstiltakene er det lite som tyder på at vi vil få et nytt Paris - der OL-ilden måtte slukkes flere ganger under stafetten. Her ble 28 personer arrestert, flammen ble slukket fire ganger og OL-fakkelen måtte fraktes med buss på den siste etappen.

Når OL-ilden noen dager senere kom til Argentina, ble den voktet av 6000 politifolk og frivillige.

BEVOKTET: OL-fakkelen passes på av 2500 politimenn og 1000 militære i Jakarta i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX
BEVOKTET: OL-fakkelen passes på av 2500 politimenn og 1000 militære i Jakarta i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
DEMONSTRANTER STANSES</B>: Tibet-demonsteranter ble møtt med hard motstand i Jakarta.