- Fikk befaling av Gud

Phillip Sharp mener Gud ba ham om å ta til seg sju koner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Møbelselgeren er tidligere rabbi, og bor nå sammen med konene i et hus i Hove i Sussex. Den bisarre livsstilen er et resultat av et kall han fikk for sju år siden.

-  Jeg var i kontakt med Gud, og da sa han at jeg var en slags åndelig konge, sier Sharp til BBC

Åpenbaringen skjedde for sju år siden. Da var Sharp gift med Hadass Sharp (41), og de hadde fem barn sammen. Men etter kallet så han seg selv som reinkarnasjonen av en konge fra Det gamle testament, og hevdet Gud befalte ham å ta til seg flere koner.

Sekretæren var først

Hadass var derimot lite lysten på å åpne hjemmet, og senga, til andre. To år etter kallet, forlot Phillip kona til fordel for sekretæren i synagogen, Judith.

-  Det var åpenbart at hun trengte en mann. Jeg ba om at Gud måtte gi henne en, og han sa at jeg skulle gifte meg med henne selv, sier Sharp til The Mirror.

Halvannet år seinere ble alenemamma Tracey introdusert til Sharps harem.

-  Likestilling er synd

 IDYLL?:  Phillip Sharp sammen med sin sju koner. Fra venstre: Karyn, Hannah, Margo, Chava, Tracey, Maureen, Vreni og Judith. Maureen er husholdningens «matriark» og ikke gift med Phillip. Foto: Ed Miller, BBC/AP/Scanpix
IDYLL?: Phillip Sharp sammen med sin sju koner. Fra venstre: Karyn, Hannah, Margo, Chava, Tracey, Maureen, Vreni og Judith. Maureen er husholdningens «matriark» og ikke gift med Phillip. Foto: Ed Miller, BBC/AP/Scanpix Vis mer

Deretter fulgte fem andre koner. Den eldste er Chava, 62, som skal ha blitt forført inn i haremet etter at Sharp forrettet ved hennes manns begravelse. Den yngste kona, Karyn, er 27 år gammel. Hun skal ha blitt lokket inn i ekteskapet av mora Maureen. Nå Sharp til sammen ti barn.

Polygami er selvsagt ulovlig, og Hadass er ironisk nok den eneste av konene som kan hevde å være lovlig gift med Sharp. Selv hevder han at alle konene er rettmessige ektefeller i Guds øyne.

Flere av konene sier de ble misbrukt i tidligere forhold.

Phillip styrer med jernhånd, og to koner er blitt kastet ut av haremet fordi de var for uavhengige.

Han mener likestilling mellom kjønnene er i ferd med å bryte ned samfunnet, og hans kall er å gjenopprette «orden».

Sex når det passer

Husarbeidet blir styrt på rotasjon for å sørge for at «kongen» får alt han befaler. Sex går derimot ikke på rotasjon.

-  Jeg ligger gjerne på sofaen og ser på TV. Når jeg ser deres behov, og jeg er i form til det, skjer det naturlig, sier han.

Karyn skriver tekstmelding til Phillip for å spørre om det nå er hennes tur til å få sex.

Men Phillip innrømmer at sjalusi ofte ødelegger idyllen i haremet. Judith sliter med å holde tårene vekk da hun forteller hvor sjalu hun ble da stadig nye koner dukket opp.

-  Jeg savnet å tilbringe tid alene med ham. Hvis jeg gikk og satte på te-kokeren, kom ei annen kone også, sier hun til Mirror.

Tracey, 38, som nå har et barn sammen med Phillip, sier hun ikke klarer å se at han holder ei annen kone i hånda.

-  Dette er noe de vokser fra. Fokus er på at familien er samlet og opplever ekte kjærlighet, sier Phillip.