Fikk beskjed om 2,5 timers ventetid for taxi i Oslo

Mange sjåfører feirer muslimsk høytid.

2,5 TIMER: En ansatt i Aller-konsernet (som eier Dagbladet) fikk denne beskjeden av Norgestaxi da hun klokka 14.30 forsøkte å bestille drosje. Foto: Privat
2,5 TIMER: En ansatt i Aller-konsernet (som eier Dagbladet) fikk denne beskjeden av Norgestaxi da hun klokka 14.30 forsøkte å bestille drosje. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag feirer muslimer verden over den store høytidsfesten id al-adha - en offerfest som gjerne sammenliknes med den kristne julefeiringen.

Id al-adha markerer slutten på hadsj, den årlige pilegrimsferden til Mekka. Da samles familie og venner til høytidsfest, og spiser god mat. En del tar seg fri fra jobben.

I Oslo får dette konsekvensen at det kan bli lenger å vente på drosje.

- Det kan være noe lengre ventetider. Slik er det i vår bransje. Når det er id, er det mange av våre sjåfører som tar seg fri siden det er mange som har muslimsk bakgrunn. I jula er det vi som tar oss fri, og de som kjører oss på julebord, sier informasjonsrådgiver i Oslo Taxi, Tone Tufte, til Dagbladet.

- For dårlig

En ansatt i Aller-konsernet (som eier Dagbladet) forsøkte klokka 14.30 i ettermiddag å bestille bil via Norgestaxis app. Hun fikk beskjed om at det ikke var noen ledig bil før om 2,5 timer. Da Dagbladet noe seinere på ettermiddagen forsøker å gjøre det samme, er ventetida 30 minutter.

Erlend Eidsvoll, viseadministrerende direktør i Norgestaxi, stiller seg undrende til beskjeden om 2,5 timers ventetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer