Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk besøk av kona

For første gang siden bryllupet fikk Kjell Alrich Schumann (40) treffe sin kone Kristine - det skjedde i rettssalen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Det er en veldig spesiell situasjon. Vi to kan ikke bare treffes sånn uten videre, sier Kristine Schumann til Dagbladet.

30-åringen sitter selv i fengsel i Skien, men har permisjon noen dager. Alle søknader om å besøke ektemannen i Stavanger fengsel, er avslått. Bare i korte glimt i rettens pauser får Kristine Schumann snakke med sin mann Kjell.

På halvannen meters avstand. Omfavnelser og kyss blir ikke tillatt.

På slutten av rettsdagen gjorde hun dagens siste forsøk på å snakke med mannen over skuldrene på en rekke med beskyttende politifolk. Ekteparet fikk såvidt vekslet noen ord, før NOKAS-raneren ble fjernet fra salen av vaktene.

- De lar oss knapt ha noen kontakt. Det er vel deres måte å straffe oss på, sier Kristine Schumann.

Lykkelig

Likevel er hun smilende og glad. De nygifte skriver brev til hverandre og får lov til å ha èn ukentlig telefonsamtale på 20 minutter.

Nesten to måneder har gått siden hun giftet seg med mannen som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland i april 2004. Vielsen skjedde bak murene i Stavanger fengsel, hvor de traff hverandre. Etter bryllupet ble den narkodømte 30-åringen flyttet til Skien fengsel, og siden har de ikke sett hverandre. Før i dag.

FÅR IKKE KYSSE: Kristine Schumann følger NOKAS-saken et par dager fra tilhørerbenken, men må holde avstand. Foto: ERLING HÆGELAND
FÅR IKKE KYSSE: Kristine Schumann følger NOKAS-saken et par dager fra tilhørerbenken, men må holde avstand. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- Det er spesielt å se ham igjen, sier 30-åringen.

En åpenbart lykkelig Kristine Schumann satt på bakerste tilhørerbenk hele dagen. Derfra har hun direkte siktlinje til ektemannen, som sitter fremst på tiltalebenken.

- Jeg er her et par dager, så må jeg tilbake til Skien, sier hun.

image: Fikk besøk av kona