Fikk besøk ved senga - ble sykere

Den 42-årige kvinnen som ligger dødssyk med arsenikkforgiftning på Ullevål sykehus, skal ha blitt sykere etter å ha tatt imot besøk på sykehuset. Politiet har avhørt de pårørende, og har også sikret seg rester etter medbrakt mat som de besøkende har gitt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forteller en sentralt plassert medisinsk kilde ved sykehuset til Dagbladet. Kvinnen ble første gang innlagt med de uforklarlige symptomene i fjor vinter, men ble utskrevet etter en måned.

- Spesielt

For om lag to måneder siden ble hun på ny innlagt på Ullevål, og først for få uker siden viste prøvene at hun var arsenikkforgiftet.

- Det er spesielt at kvinnen flere ganger har vist tegn til å bli bedre, men at hun har blitt dårligere etter enkelte besøk hun har fått. Hun skal blant annet ha fått medbrakt mat på disse besøkene, sier kilden til Dagbladet.

- Jeg kan ikke avkrefte eller bekrefte dette, sier avdelingsoverlege Ragnar Stien ved nevrologisk avdeling på Ullevål sykehus, der kvinnen ligger på overvåkingen.

Sikkerhetstiltak

Men Stien bekrefter at politiet har beslaglagt mat eller mat-rester som kvinnen skal ha fått av de besøkende. Det er også iverksatt sikkerhetstiltak rundt kvinnen på sykehuset.

- Hvilke tiltak dette er, må politiet fortelle om. Alt personale og alle pasienter som har vært innlagt samtidig med kvinnen, har blitt avhørt av politiet, sier Stien.

Kvinnen har under sine innleggelser blitt flyttet fra avdeling til avdeling, og legene oppdaget etter hvert at hun hadde en rekke ulike tarmbakterier i blodet. Ved andre gangs innleggelse sviktet nyrene hennes gradvis, og hun ble flyttet til nyreavdelingen.

Ifølge Dagbladets kilde skal legene på sykehuset ha drevet en desperat jakt på muligediagnoser.

For få uker siden kom svaret: Hun var forgiftet av store mengder arsenikk.

Ikke normalt

- Er det vanlig at en arsenikkforgiftet pasient blir stadig dårligere etter forgiftningen?

- Nei, dette er ikke vanlig ved en enkelt forgiftning. Men det kan være et resultat av gjentatte giftdoser. Kvinnen har heller ikke de normale symptomene på arsenikkforgiftning, sier overlege Stien.

Han vil ikke spekulere i årsaken til forgiftningen.

- Vi kan ikke vurdere om noen har forgiftet henne, om hun har tatt giften selv, eller fått den i seg på annen måte. Det er det politiets oppgave å finne ut, sier overlege Stien.

Oslo-politiet avkrefter ikke opplysningene om at kvinnen skal ha blitt sykere etter å ha fått besøk på Ullevål, eller at politiet har gjort beslag i medbrakt mat.

- Vi har ingen siktede eller mistenkte i saken. Vi venter fremdeles på å få avhørt kvinnen, sier Larsen, som bekrefter at de pårørende er avhørt.

Småbarnsmoren får nå ingen annen behandling enn tilførsel av næring.

- Pasienten er våken, men trenger hjelp for å puste, sier overlege Stien.