Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk besøksforbud etter tilrop mot Øygard

To av personene som kom med truende tilrop mot Rune Øygard får ikke lov å oppholde seg i nærheten av ham.

BESØKSFORBUD:  Etter avhør med politiet har to av personene som kom med truende tilrop mot Rune Øygard fått besøksforbud. De får ikke lov å komme i nærheten av ham. Selv mener de at det hele var ment som en rolig demonstrasjon.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BESØKSFORBUD: Etter avhør med politiet har to av personene som kom med truende tilrop mot Rune Øygard fått besøksforbud. De får ikke lov å komme i nærheten av ham. Selv mener de at det hele var ment som en rolig demonstrasjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter avhør med politiet har to av personene som kom med truende tilrop mot Rune Øygard fått besøksforbud.

Personene meldte seg selv for politiet og etter avhør har begge fått besøksforbud.

Får besøksforbud - Vi er i gang med avhørene nå og det ligger blir et besøksforbud og oppholdsforbud mot de to som vi oppfatter som mest aktive. Det betyr at de ikke får lov til å ta kontakt med den fornermede ,sier Eirik Braathen, politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som har blitt sagt i avhørene, men karakteriserer det som skremmende sjikane, og ikke trusler.

- Dette er uakseptabel oppførsel, men vi kan ikke se at dette er alvorlige trusler. Dette er jo mer en skremmende sjikane, sier Braathen videre til Dagbladet.

- Vi håper de forstår alvoret i dette og vi ser ingen grunn til å holde dem her.

Rolig demonstrasjon Rune Øygard ble utsatt for truende tilrop av tre ukjente personer etter at rettssaken mot ham var avsluttet for dagen i Lillehammer i ettermiddag.

De hissige tilropene ble framstatt utenfor inngangspartiet til retten da Øygard kom gående sammen med sin kone.

Dagbladet snakket med to av personene like etter hendelsen, og de mente at det hele var en rolig demonstrasjon.

- Det var en rolig demonstrasjon, og det var ikke for å true noen.

Ifølge mennene vil de møte opp foran rettslokalene hver dag for å støtte jenta og hennes familie.

- Hun har blottlagt seg foran hele Norge. Tenk hvor utrolig kjipt hun har det nå. Tenk om det var våres søster eller familie, sier de.