Fikk bilbatteri gjennom frontruta

En kvinne og tre barn ligger på sykehus i Buskerud med etseskader etter at de fikk batteriet fra en annen bil slynget inn gjennom frontruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før klokka 13 i ettermiddag mistet en mann (28) kontrollen over bilen sin på E 18 ved Lier i Buskerud. Bilen braste inn i autovernet, men mannen skal ha sluppet unna uten alvorlige skader.

Kraftig smell

Sammenstøtet var imidlertid så kraftig at bilens batteri ble røsket ut, og slynget inn i en bil som kom kjørende i motsatt retning.

- Vi vet ikke hvorfor den mannlige sjåføren kjørte inn i autovernet. Men smellet var så kraftig at batteriet spratt ut av motorrommet, og inn i en bil som kom kjørende i sørlig retning, sier operasjonsleder Ellen Nilssen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

I denne bilen satt en 43 år gammel kvinne fra Oslo og hennes tre barn på henholdsvis ett, ti og 13 år.

Etsende syre

Uten forvarsel kom batteriet susende tvers gjennom frontruta på familiens bil. Batteriet landet mellom førersetet og passasjersetet, og batterisyre skvettet rundt i kupeen.

Til alt hell ble verken kvinnen eller barna truffet av selve batteriet, men de kom i kontakt med etsende batterisyre.

- Alle ble sendt til sykehus for sjekk, sier Nilssen.

Ved Sykehuset Buskerud får Dagbladet.no opplyst at alle fire er lagt inn for behandling, men at ingen skal være livstruende skadd. Den 43-årige kvinnen kan imidlertid ha fått alvorlige øyeskader, og behandles av spesialister.

Det oppsto lange køer i begge retninger på E18 etter ulykken.