Fikk bilen full av bæsj – igjen

Noen terroriserer familien Øfeldt med flytende avføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor påske skrev Dagbladet.no om Elisa Viitamaa (29) fra Kjøllefjord, som opplevde at noen hadde tømt ei bøtte flytende avføring inni bilen hennes, som ble disponert av samboeren Carl Ragnar Øfeldt (36). Nå har det skjedd igjen; denne gangen er det Carl Ragnars far Roger Øfeldt (54) som er offeret, etter et nytt avføringsangrep:

Natt til i går har noen knust ruta på den parkerte Ford Transiten hans og helt ei bøtte flytende avføring inn over passasjersetet foran, skriver Finnmarken i dag.

– Det likner veldig på hvordan bilen min så ut, forskjellen er at det er litt mindre omfang denne gangen, sier Carl Ragnar Øfeldt til Dagbladet.no.

– Ikke tilfeldig

36-åringen tror slett ikke at det er tilfeldig at farens bil ble valgt ut blant flere biler på åstedet.

– Det er neppe tilfeldig at både far og sønn blir rammet, sier Carl Ragnar, som ikke aner hvem som kan stå bak ugjerningen, eller hvilke motiver som skulle ligge bak.

– Jeg kan ikke tenke meg hvem som skulle ha noe imot oss, vi er stille folk, og ingen vet noe om dette, sier Carl Ragnar Øfeldt til Dagbladet.no.

Store skader

AVFØRINGSTERROR: For andre gang på rad har noen helt ei bøtte avføring inn i en av familien Øfeldts biler. Synet og lukta er nærmest ubeskrivelig. Foto: CARL RAGNAR ØFELDT
AVFØRINGSTERROR: For andre gang på rad har noen helt ei bøtte avføring inn i en av familien Øfeldts biler. Synet og lukta er nærmest ubeskrivelig. Foto: CARL RAGNAR ØFELDT Vis mer

Carl Ragnar måtte skifte ut alt inventaret i bilen, fra innerst til ytterst, etter fjorårets angrep.

– Jeg måtte ribbe bilen totalt. Heldigvis hadde jeg mange av delene selv, men det var skader for 25 000–30 000 kroner, og jeg brukte 14 dager på å reparere og desinfisere bilen, forteller 36-åringen.

Angrepet mot Elisa og Carl Ragnars bil i fjor ble anmeldt til politiet, som hadde en mistenkt i kikkerten, men etterforskningen munnet ikke ut i noen tiltale, på grunn av mangel på bevis. Nå varsler Roger ny anmeldelse.

– Vi venter ham inn her i løpet av formiddagen, siden kontoret var stengt i går, sier lensmann Leo Johansen ved Lebesby lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ingen mistenkte

Johansen opplyser at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

– Dette vil bli etterforsket på vanlig måte hvis vi får inn en anmeldelse, sier lensmann Johansen.

Førerhuset i Rogers Transit er nå trolig totalskadd, og nå skal bilen undersøkes av politiet og folk fra forsikringsselskapet før den sendes på verksted.

STORE SKADER: Nå venter en solid reparasjonsjobb etter tilgrisingen natt til onsdag. Trolig er bilen totalskadd innvendig.
FORRIGE GANG: I påsken i fjor skjedde det samme med bilen til Rogers sønn Carl Ragnar og samboeren Elisas bil. Alt inventaret måtte skiftes i etterkant.