- Fikk blackout etter spritavsløring

Per Sandberg snakker ut på tv i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge VG hevder Frps nestleder at han gjennomgikk et fysisk og psykisk sammenbrudd, at han ikke klarte å puste og at han følte seg svært langt nede den dagen det ble kjent at han gikk på Stortingets talerstol i alkoholpåvirket tilstand.

Snakker ut

Sandberg vil prate ut om den tre uker lange sykemeldingen som kom i etterkant av episoden på Stortinget i NRK Dagsrevyen i kveld.

Mandag skal Sandberg igjen være tilbake på jobb etter at han ble sykmeldt 14. desember i fjor.

Sandberg har selv uttalt at han hadde drukket tre glass akevitt og en øl før han gikk på Stortingets talerstol 12. desember, i budsjettdebatten.

Sandberg har, i samråd med Frps øvrige ledelse, valgt å gi ett intervju om saken. Valget falt på NRK Dagsrevyen, som, ifølge VG, sender intervjuet i kveld.

Råkjøring

- Jeg fikk rett og slett ikke til å puste, og jeg tenkte på... i ettertid, så hadde jeg rett og slett blackout, uttaler han til Dagsrevyen, ifølge avisen.

ALKOHOLPÅVIRKET: Frps nestleder Per Sandberg gikk på Stortingets talerstol etter å ha drukket tre akevitt og en øl.
ALKOHOLPÅVIRKET: Frps nestleder Per Sandberg gikk på Stortingets talerstol etter å ha drukket tre akevitt og en øl. Vis mer

Kun 14 dager før episoden på Stortinget ble Sandberg fratatt førerkortet etter å ha blitt målt til 100 km/t i 60-sonen. Han skal ha hatt store problemer med å tilgi seg selv villmannskjøringen.