Rykket ut til utdrikningslag

Fikk «bombesekk» i barnevogna: - Full panikk

Einar Petersen og familien ble rammet av konsekvensene fra utdrikningslaget som førte til kaostilstander i Stavanger fredag.

Trine Lise , Elea og Einar Petersen ble fredag ettermiddag vitner til hendelsen i Stavanger sentrum. Foto: Privat
Trine Lise , Elea og Einar Petersen ble fredag ettermiddag vitner til hendelsen i Stavanger sentrum. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sekken ble så å si kastet på barnevogna som vi hadde med oss. I starten trodde jeg at det var snakk om et ran, men da sekken begynte å pipe fikk jeg full panikk. Jeg reiv med meg dattera mi på ni måneder og løp mot nærmeste utgang.

Det sier Einar Petersen, etter at han, kona og dattera fredag ettermiddag ble vitne til en mann i finlandshette som kastet fra seg en sekk på en restaurant og ropte på fremmedspråk ved en uteservering i Stavanger sentrum.

- Folk løp i alle retninger, det var som på film. Da jeg hadde løpt mellom 60 og 70 meter hadde jeg på følelsen at dette var tull, mannen virket ikke helt overbevisende, sier småbarnsfaren.

RYKKET UT: Bevæpnede styrker fra politiet rykket ut og evakuerte deler av Stavanger sentrum etter hendelsen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
RYKKET UT: Bevæpnede styrker fra politiet rykket ut og evakuerte deler av Stavanger sentrum etter hendelsen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- Kaostendenser

Han beskriver videre at det var tilløp til kaostendenser etter hendelsen, og at flere personer, inkludert han selv, hadde sprunget fra alt de hadde og eide.

- Det er nok flere personer som kommer til å slite etter dette. At åtte menn ikke har klart å ta den vurderingen om at dette er helt utenfor hva som er akseptabelt, gjør at man mister trua på menneskeheten, sier Petersen.

Samtidig reagerer han på nysgjerrigheten til flere av vitnene. Ifølge småbarnsfaren skal mange ha vært svært nysgjerrige etter hendelsen.

- Tankeløst

Petersen får støtte fra operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jøran Solheim.

- Det er tankeløst og viser en totalt manglende vurderingsevne. Alt er under kontroll nå, men det er ikke tvil om at dette kommer til å få etterspill, sa operasjonslederen til Dagbladet tidligere fredag kveld.

Han understreker at det er opp til jourhavende jurist å avgjøre hvilke konsekvenser spøken får for utdrikningslaget.

- Det er åpenbart at de ikke har tenkt på konsekvensene for denne spøken, sa Solheim.

Alle de åtte deltakerne på utdrikningslaget er anmeldt etter hendelsen.

- Video av hendelsen er sikret fra mobiltelefonene til de anmeldte. Alle er bortvist 72 timer fra Stavanger sentrum. Berørte av hendelsen kan ringe legevakt, telefon 116 117, melder politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer