Fikk bomstasjon foran balkongen

En av de 53 nye bomstasjonene i Oslo er montert rett foran balkongen til Arne. - Det er mindre kult å sitte der nå, sier han.

KNUSENDE: Til tross for sin miljøentusiasme er folk Dagbladet har snakket med lite imponert over denne bomringsplasseringen. Reporter: Amanda Walnum. Video: Malene Storrusten / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har full forståelse for at det alltid vil være utbygging i en by, men i dette tilfellet er jeg ganske fortvilet over plasseringen.

Det er den nye bomstasjonen, som dekker deler av balkongen hans, Arne B. Øystese, snakker om.

BALKONG-EIER: Arne B Øystese synes ikke noe om plasseringen av bomstasjonen utenfor balkongen. Foto: Privat
BALKONG-EIER: Arne B Øystese synes ikke noe om plasseringen av bomstasjonen utenfor balkongen. Foto: Privat Vis mer

Han har tidligere har blitt intervjuet av Dagsavisen om saken.

Øystese, har bodd to år i leiligheten på i Sandakerveien, nederst på Torshov.

- Jeg har brukt balkongen veldig mye. Det er mindre kult å sitte der nå, sier han.

- Lite informasjon

- Før hadde jeg en åpen utsikt, mens nå ruver denne masta en meter foran meg, fortsetter han.

Øystese mener at informasjonen han har fått om at bomstasjonen skulle settes opp over hans balkong, har vært dårlig. Han sier han fikk brev fra Statens vegvesen den 14. mai i år, der de tilbød seg å komme på befaring. Ei knapp uke seinere var masta satt opp.

- Jeg vet at Statens vegvesen har uttalt i etterkant at det har ligget informasjon ute offentlig om disse planene. Likevel mener jeg at de tidligere kunne tatt direkte kontakt med oss dette rammer.

- LOVLIG PLASSERT: Plasseringen av bomstasjonen har blitt valgt ut ifra hvor det er plass, sier prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen til Dagsavisen. Hun sier den står på lovlig grunn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
- LOVLIG PLASSERT: Plasseringen av bomstasjonen har blitt valgt ut ifra hvor det er plass, sier prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen til Dagsavisen. Hun sier den står på lovlig grunn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

- Forventer ikke verdiøkning

Han legger til at han også synes det er merkelig at det kan settes opp en stor mast i et gammelt bygg som er vernet. Borettslaget måtte gjennom en lang prosess bare for å få skifte ut vinduer, sier han.

Overfor Dagsavisen sier prosjektleder i Statens vegvesen, Anne-Grethe Nordahl at de tar kritikk for at de ikke ga direkte beskjed til dette borettslaget da forslaget lå på høring.

- Plasseringen har blitt valgt ut ifra hvor det er plass, sier hun til avisa, og legger til at den står på lovlig grunn.

Øystese har bodd to år i leiligheten på Torshov. Han sier til Dagbladet at han tviler på at leiligheten vil stige noe i verdi med det første.

- Dette påvirker jo utsikten. Jeg forventer ikke akkurat noen prisoppgang nå, sier han.

Betydning ved salg

Daglig leder for Aktiv Eiendomsmegling på Grünerløkka/Torshov, Thomas Wahl, sier at han umiddelbart tenker at det ikke er OK å få en bom foran balkongen.

- Jeg ville overhodet ikke hatt det selv, sier han - og legger til at hans erfaring er at de færreste ville det.

- Dersom to identiske leiligheter selges samtidig, der en har en bom i fleisen og den andre ikke har det, ville ni av ti valgt leiligheten uten bom, sier mekleren.

Dette er gjeldende i dag - men også om ti år, mener han.

- Hvordan kan en bom påvirke verdien på boligen?

- Dersom leiligheten skal selges, og man har fem budgivere, men en av dem trekker seg på grunn av bommen - vil summen som denne budgiveren kunne ha bidratt til å presse prisen opp, være den reelle verdiforringelsen, sier Wahl.