Fikk bot for å ha overvåket ansatt

Urmaker Eystein Moe filmet en betrodd ansatt i det hun forsynte seg av kassen, men fikk selv 1.000 kroner i bot for ulovlig overvåking. Nå anker Florø-urmakeren saken til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grunnen til at Moe er idømt bot, er at han ikke hadde satt opp skilt om videoovervåkingen, skriver Bergens Tidende. Gulating lagmannsrett opprettholdt dommen fra Sunnfjord Herredsrett tirsdag, men Moe vil forfølge saken videre.

- Det er sykt at det ikke skal være tillatt å sikre seg bevis mot en tyv, sier Florø-urmakeren.

Videoovervåkingen skjedde i 1998, da Moe over en periode hadde mistanke om at kvinnen underslo penger. Han dreiet butikkens videokamera 90 grader mot kassen, og fikk etter halvannen måned synlig bevis for hva som skjedde.

Konfrontert med videobildene, undertegnet kvinnen sin egen oppsigelse. Kort tid etter gikk imidlertid kvinnen til sak mot Moe, og krevde 250.000 kroner for usaklig oppsigelse.

Saken endte med at kvinnen måtte betale tilbake 5.000 kroner av underslåtte penger, og en bot på 10.000 kroner. Men politiet satte samtidig i gang etterforskning av Moe, som førte til den symbolske boten.

- Det er helt urimelig at tyven skal kunne påberope seg et rettsvern, og straffeforfølge offeret. På denne måten lar man tyven få hevn for at hun er blitt avslørt, sier Moes prosessfullmektig, NHO-advokat Nicolay Skarning.

Hva synes du? Si din mening

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer