Fikk bot for å plage politiet uten grunn. Så ble hun drept

Politiet i Brighton i England etterforskes etter drapet på Shana Grice.

DREPT: Shana Grice ba om hjelp fra politiet fem ganger på seks måneder. De svarte med å bøtelegge henne. I august ble hun drept: Foto: Politiet i Sussex
DREPT: Shana Grice ba om hjelp fra politiet fem ganger på seks måneder. De svarte med å bøtelegge henne. I august ble hun drept: Foto: Politiet i Sussex Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem ganger fra februar til juli 2016 gikk Shana Grice (19) til politiet og ba om beskyttelse mot ekskjæresten, som forfulgte henne.

Hver gang sendte de henne på dør.

Den siste gangen med en bot på 90 pund (1000 kroner) for å kaste bort politiets tid. I august samme år ble hun funnet med halsen skåret over i soverommet.

Under rettssaken mot ekskjæresten kom det fram at han hadde angrepet henne på gata, kuttet opp dekkene hennes og plassert en sporingsenhet på bilen hennes etter at hun gjorde det slutt.

Han klarte også å stjele en husnøkkel, skriver Evening Standard.

Nå etterforskes flere politifolk for tjenesteforsømmelse, og politiet tar langt på vei selvkritikk.

- Vi har gransket omstendighetene rundt drapet på Shana, og vi føler at vi ikke har gjort vårt beste. Vi har siden besøkt Shanas familie og har sagt unnskyld på vegne av politiet i Sussex, sier politisjef Nick May til Channel 4.

Familien er ikke fornøyd med beklagelsen.

- Datteren vår gikk til politiet, og i stedet for å bli beskyttet ble hun behandlet som en kriminell. Hun måtte betale med livet for politiets manglende opplæring, omsorg og dårlige holdninger, sier Shanas foreldre, Sharon Grice og Richard Green, til ITV.

Politiet har sagt at de vil lære av hendelsen og at det vil få konsekvenser for flere involverte politifolk.

- Det skulle bare mangle at politiet ikke gjør endringer. Men det er for lite og for seint for Shana, sier foreldrene

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer