Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk brev fra datteren

Etterpå sa Lommemannen-siktet ja til fotokonfrontasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om Lommemannen? Ring oss på telefon 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet.no): Den 55 år gamle mannen som er siktet i Lommemannen-saken gikk i forrige uke med på å bli tatt bilder av. Bildene skal brukes i en fotokonfrontasjon med antatte ofre for seksuelle overgrep.

Det var etter å ha lest et brev fra datteren, mannen gikk med på å ta bildene, skriver VG i dag.

Mannen har tidligere avvist å stille opp på en slik fotoseanse.

- Det kan politiet bare glemme, har forsvarer Tor Erling Staff tidligere uttalt.

Nedbrutt

Mannen skal ha blitt svært nedbrutt av datterens brev, og fikk ikke anledning til å råføre seg med Staff før bildet var tatt. Den siktetede ble bedt om å ta på seg en t-skjorte, lignende den overgrepssmannen gikk kledd i på overvåkningsbilder politiet tidligere har gått ut med. 

Advokat Staff krever nå at bildet blir «avskåret som ulovlig ervervet bevis». Han mener politiet bevisst manipulerte hans klient og at de skjulte sine planer for ham som forsvarer.

- Det er en tilsnikelse på kant med loven. Jeg skulle helt klart vært varslet, og ville da frarådet min klient å la seg avbilde, sier Staff til VG.

Ble «mørnet»

image: Fikk brev fra datteren

Bildet ble tatt 15. februar. Dagen før hadde Kripos-overbetjent Håvard Aksnes snakket med den siktedes familie. Aksnes spurte da om noen familiemedlemmer ønsket å gi beskjeder eller brev til siktede, og fikk da brevet fra datteren, ifølge Staff.

Staff mener dette brevet ble brukt for å «mørne» hans klient slik at han gikk med på å bli avbildet. Brevet var den første tilbakemeldingen fra familien etter siktelsen.

Politiet avviser kritikken fra Staff.

- Vi har ikke tvunget ham inn i noen ny bildetagning. Dette samtykket den siktede til selv, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media