Fikk brev med smørekritikk to måneder etter at han pensjonerte seg

Men «smøremiddagen» ble arrangert av Forsvarsdepartementet.

OPPHISSET: - JEg har vært skikkelig opphisset over måten Forsvarsdepartementet har forvaltet offiserer i en lang periode, sier Ole-Gerhard Røn. Foto: Silje Rindal
OPPHISSET: - JEg har vært skikkelig opphisset over måten Forsvarsdepartementet har forvaltet offiserer i en lang periode, sier Ole-Gerhard Røn. Foto: Silje Rindal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kontreadmiral Ole-Gerhard Røn fikk i slutten av februar i fjor, to måneder etter at han gikk av med pensjon fra Forsvaret, et brev i posten fra Forsvarsdepartementet.

- Det inneholdt en anklage om at jeg og min kone urettmessig hadde mottatt en middag fra Thales i 2005, sier Røn til Dagbladet.

Thales har vært en stor leverandør til Forsvaret og er tidligere blant annet blitt gransket for å ha spandert en laksetur på flere forsvarstopper.

Ingen unnskyldning Røn stusset da han leste brevet. Middagen han urettmessig skulle ha mottatt, var nemlig arrangert av Forsvarsdepartementet selv, påpekte han overfor departementet.

- Da fikk jeg et brev tilbake der de innrømmet dette, sier Røn.

Han forteller at anklagen dermed ble trukket.

- Men jeg fikk ingen unnskyldning eller noe liknende. , sier han til Dagbladet.

«Vedleggene til Dalseide II inneholdt store datamengder omkring forhold som ble ansett som så ubetydelige at de kunne avskrives. Alle som ble omfattet av avskrivningen fikk et brev om dette, med mulighet for å kommentere forholdet. I noen tilfeller mottok Forsvarsdepartementet kommentarer fra ansatte. I de aller fleste tilfeller ble kommentarene tatt til følge», skriver Forsvarsdepartementet i en kommentar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer