Fikk butikk i bryllupsgave

Da Magnar Lyngstad (53) bestemte seg for å se verden etter 29 år i samme jobb og samme hus, traff han Weree (41) og kjøpte landhandel til henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELDALSOSEN (Dagbladet): -  Det er veldig stille her, og så er fjellene og skogen så fin.

Weree Lyngstad titter ut rutene i sin nye butikk «Osabua» i Viksdalen i Sunnfjord, bryllupsgaven fra ektemannen. Sammen har de pusset opp den nedlagte landhandelen langs turistveien over Gaularfjell. I vinduet har hun stilt ut sine bitte små leirarbeider der hjembyen Bangkoks suppekjøkken og blomstervogner er imitert i miniatyr. Bak henne står ektemannen Magnar Lyngstad.

Nice mann

Han synes livet nesten er blitt litt vel spennende i forhold til regnskapsførertilværelsen i Bergen. Sånn går det når lykken kommer snublende en dag på Fred. Olsen Cruiseline i Balestrand.

-  Jeg hadde ikke vært utenfor Hordaland og Sogn og Fjordane. Nei, jeg var vel ikke akkurat noen farende fant. Jeg jobbet som regnskapsfører i Strandgaten i Bergen i 29 år, flyttet 300- 400 meter fra barndomshjemmet mitt og hadde bodd der omtrent like lenge, da en nabo lokket meg med på cruise. Båten gikk fra Balestrand ned til Middelhavet.

-  Der traff du Weree og så var det kjærlighet ved første blikk?

-  Du, jeg er ikke den typen, jeg. Mer sånn: Hun der var grei, og så, ja, så var det greit.

-  Først tenkte jeg at Magnar var veldig stille, så tenkte jeg at han så så snill ut, en nice mann, sier Weree, som jobbet om bord.

<strong><b> LANDHANDEL:</strong> </b>En bokholder får hjerteklapp ved tanken på å bryte opp og drive landhandel, bra at hjertene klapper for hverandre, også. Alle foto: Oddmund Lunde
LANDHANDEL: En bokholder får hjerteklapp ved tanken på å bryte opp og drive landhandel, bra at hjertene klapper for hverandre, også. Alle foto: Oddmund Lunde Vis mer

Hun hadde sett verden.

Urolig

19. september i fjor giftet de seg i Bangkok. Magnar måtte virkelig utvide operasjonsradiusen sin for å få has på kjærligheten.

-  Ja, livet er blitt spennende, må jeg si. Det er jo et voldsomt mask å få dette til, men ok, ting begynner å falle på plass nå. Jeg er litt urolig i kroppen, men vi kan jo ikke planlegge livet så voldsomt. Skal en handle, må en gjøre det mens en ennå har litt C-moment. Men det er jo klart, jeg er jo bokholder, og en bokholder er jo en bokholder. Vi kjører ikke akkurat rundt i rosa dress.

Sweet chilisauce , soyaolje, kokosmelk og nudler. Weree har satt sitt særpreg på butikken. Nå maser naboene om en lokal pub.

-  Men jeg klarer ikke se for meg meg selv bak den tappekrana. Vi får se. Det er jo litt uvant, dette.

-  På grunn av språket var det vanskelig for Weree å få jobb i byen, så da måtte jeg ta skjeen i egen hånd og skaffe henne noe å gjøre. Weree likte seg så godt her da vi var her i fjor sommer. Vi så at den gamle landhandelen sto tom. Jeg tenkte at vil hun drive den, så får hun gjøre det.

Debet og kredit

-  Dette er jo det eneste veikrysset langs hele turistveien. Hør elva her - balsam for slitte nerver, du.

Magnar banker seg på brystet, over hjertet.

-  Ja, jeg har litt hjerteklapp, det er jo dristig dette. Men jeg får drive litt regnskapsføring her, pusle med litt debet og kredit om vinteren, så kan hun pusle med sitt.

OSABUA: Da Magnar Lyngstad giftet seg med Weree fra Bangkok, kjøpte han landhandel i bryllupsgave. Sammen har de pusset opp den nedlagte butikken langs turistveien over Gaularfjell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer