USA:

Fikk corona - døde fra nyfødt datter

Daniel Macias (39) ville vente til kona var frisk før han ga navn til den nyfødte dattera deres. Få uker seinere var begge foreldrene døde.

DØDE: Både Daniel og Davy Macias døde i løpet av to uker. De etterlater seg fem barn. Bildet publiseres med tillatelse fra familien. Foto: Privat
DØDE: Både Daniel og Davy Macias døde i løpet av to uker. De etterlater seg fem barn. Bildet publiseres med tillatelse fra familien. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Daniel (39) og Davy Macias (37) fra California hadde gledet seg til å møte sitt femte barn. Davy, som jobbet som sykepleier, var høygravid da hun fikk beskjeden: Hun hadde fått påvist covid-19.

Davy hadde ikke tatt coronavaksinen, fordi hun var redd for hvilke bivirkninger vaksinene kunne ha siden hun var gravid.

Coronasmitten gjorde henne alvorlig syk, og hun fødte ei lita jente mens en respirator hjalp henne med å puste, skriver NBC.

Fikk ikke navn

Ektemannen Daniel prøvde å vente med å gi dattera et navn til kona var frisk igjen.

Men Davy ble ikke frisk. Ei uke etter keisersnittet døde hun av komplikasjoner knyttet til coronasykdommen. Davy fikk aldri møte den yngste datteren sin.

Bekjentskapet mellom far og datter ble også altfor kort. Bare tre dager etter at hun ble født, måtte også Daniel settes på respirator på grunn av coronasmitte. Han døde to uker etter kona. Det er uklart om han var vaksinert.

De fikk aldri gitt dattera noe navn.

De andre barna deres var 7, 5, 3 og 2 år gamle. De blir nå tatt vare på av besteforeldrene sine.

- Snilleste, mest fantastiske folka

- De var de snilleste, mest fantastiske folka, sier Daniels svigerinne Terri Serey til NBC.

Til Dagbladet forteller Serey at de har valgt å være åpne om historien fordi de håper at det kan bidra til at flere vaksinerer seg.

Både det amerikanske smittevernbyrået CDC, det europeiske legemiddelbyrået EMA og norske Folkehelseinstituttet anbefaler gravide å ta vaksinen. Årsaken er at det ser ut til at graviditet kan føre til et noe mer alvorlig sykdomsforløp, skriver FHI på sine nettsider.

Takker for støtten

Serey sier til Dagbladet at hun er enormt takknemlig for støtten familien har fått i tiden etter at tragedien skjedde for noen uker siden.

- Støtten har vært helt fantastisk! Jeg kan ikke tro hvor mange venner, familie og fremmede som har kommet sammen for å støtte familien vår, skriver Serey i en melding til Dagbladet.

Det har blant annet blitt samlet inn over 240 000 dollar for å støtte familien. Det tilsvarer over to millioner norske kroner. I tillegg har kjente og ukjente har kommet med klær, mat, leker og andre ting familien kunne ha bruk for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer