Coronaviruset:

Fikk corona i mars - sliter fortsatt

Trine Skorpen (54) var blant de første i landet som fikk påvist covid-19 - en sykdom som har snudd livet hennes på hodet. Ti måneder seinere har hun fortsatt problemer med å puste og å snakke som normalt.

REHABILITERING: I fjor sommer takket Trine Skorpen ja til et rehabiliteringsopphold på Gardermoen for covid-19-pasienter. Der måtte hun blant annet gjennomføre en rekke tester. Foto: Privat
REHABILITERING: I fjor sommer takket Trine Skorpen ja til et rehabiliteringsopphold på Gardermoen for covid-19-pasienter. Der måtte hun blant annet gjennomføre en rekke tester. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For de fleste er covid-19 en mild og forbigående sykdom, men for Trine Skorpen (54) fra Alta har den vært alt annet enn det. Drøye ti måneder etter at hun fikk påvist viruset sliter hun fortsatt med pusten.

Trine står fram i Dagbladet blant annet fordi hun mener det er viktig at folk forstår hvordan coronasykdommen kan ramme i utgangspunktet helt friske personer, og at ingen må tro at det ikke innebærer noen risiko å bli smittet.

- En ting var å være syk, som var tøft nok. Men tida etterpå har vært vel så tøff, om ikke tøffere. Det jeg sliter med er tida etterpå, sier Trine.

Stemmen hennes er hes, den brister nesten. Hun kremter og forteller at den har vært så mye, mye dårligere.

- Da det var på det verste klarte jeg ikke å fullføre en hel setning. Da hadde jeg mer enn nok med å få til å puste, sier hun.

Trine, som er bosatt i Bærum og jobber som helsesykepleier på en barneskole i Oslo, har ingen underliggende sykdommer. Hun har alltid vært aktiv, lett i kroppen - og hun har aldri røkt. Hun har ikke slitt med pusten tidligere.

Hun har tidligere stått fram i Altaposten om sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer