Corona:

Fikk corona: Kom hjem til død ektemann

Lisa Steadman gledet seg til å komme hjem fra sykehuset etter coronainnleggelse. Der fant hun ektemannen død.

DØDE: Ron Steadman ble funnet død av kona Lisa Steadman. Foto: Privat
DØDE: Ron Steadman ble funnet død av kona Lisa Steadman. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

11. august skulle i utgangspunktet være en gledens dag for amerikanske Lisa Steadman. Den Florida-bosatte 58-åringen hadde vært over ei uke på sykehus, etter å ha blitt innlagt med coronaviruset.

Hun hadde savnet mannen sin, Ron Steadman, noe fryktelig - og gledet seg til å se ham igjen.

Men slik ble det ikke. Da hun kom hjem gjorde hun en skrekkelig oppdagelse, melder The Washington Post.

For da ektemannen ikke møtte henne i døra, ble kona bekymret.

- Ron? Ron? ropte Lisa ut, uten å få noe svar.

- Som en skrekkfilm

Hun hørte hundene bjeffe iherdig oppe på soveværelset, og da hun gikk inn i rommet, så hun til sin forferdelse at Ron lå død i senga.

Da hadde kroppen hans allerede begynt en nedbrytingsprosess, forteller hun til The Washington Post. Hundene så ut som om de ikke hadde blitt matet eller gitt vann på minst to dager.

- Jeg ble helt hysterisk. Det var som å gå inn i en skrekkfilm, sier Lisa.

TORNADO: En mann i USA flyr stuntfly, så møter han tornadoen. Video: David Evans. Reporter: Klaus Holm Fjellro. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Ikke vaksinerte

Ron døde av corona. Verken han selv eller Lisa var vaksinerte.

- Begge to syntes at vaksinen kom ut så fort. Hvordan kunne de ha testet nok på det? Vi ville bare være forsiktige, og var ikke vaksinemotstandere, sier Lisa.

Paret hadde avtalt at de ville vente litt lenger med å ta vaksinen. Lisa ble sjelden syk og forlot bare huset når hun skulle på jobb.

Ron, som hadde ansvaret for å gjøre parets ærender under pandemien, hadde alltid på seg masken og holdt seg borte fra store folkemengder, ifølge kona.

Hjemmeisolasjon

Det var Ron som først fikk påvist coronaviruset i begynnelsen av august, som førte til at Lisa også ble smittet.

Tilstanden hennes forverret seg raskere og hun ble nødt til å legges inn på lokalsykehuset, for å overvåkes. Ron følte seg i bedre form enn sin kone, og bestemte seg for å holde seg i isolasjon hjemme.

Sluttet å svare

Noen dager før Lisa forventet å bli utskrevet, fortalte Ron at telefonen hans ikke fungerte som den skulle. På et tidspunkt, da Lisa ikke kunne nå ham, ringte hun til politiet.

Politiet ringte henne tilbake for å rapportere at mannen hennes hadde det bra, noe avdelingen bekreftet overfor Washington Post.

Så da anropet gikk rett til telefonsvareren hans 10. august, tenkte Lisa ikke så mye på det.

Hun sa til seg selv at de ville bli gjenforent neste dag, da hun ble utskrevet.

Lisa fikk aldri se Ron i live igjen, men hun minner ham på mange måter, og har skrevet mye om situasjonen på egen Facebook-profil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer