Fikk deler av skulderen og armen skutt av

19-åring siktet for drapsforsøk etter Åsane-skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 19-åringen som sitter varetektsfengslet etter skyteepisoden på Åsane i Bergen tirsdag, har nå fått oppgradert siktelsen sin fra legemsbeskadigelse til drapsforsøk. Den 21-årige medsiktede er siktet for å ha hjulpet til med å ha gjemt hagla som ble brukt i det politiet tror er et narkotikaoppgjør.

– Siktelsen er oppgradert etter en grundig gjennomgang av materialet vi sitter med så langt i etterforskningen, forteller påtalejurist Jan Grahl-Madsen til Dagbladet.no.

De to siktede vil bli framstilt for fengsling i Bergen tingrett i dag.

– Vi vil begjære dem fengslet i fire og to uker, sier Grahl-Madsen og sikter til henholdsvis 19- og 21-åringen.

Alvorlig skadd
20-åringen som ble skutt på Nyborg i 21-tida tirsdag, ligger alvorlig skadd på Haukeland universitetssykehus. Han fikk skutt av deler av høyre skulder og overarm av haglladningen som politiet mener 19-åringen avfyrte etter at han først hadde kommet med trusler.

Den skadde mannen, som skal være godt kjent med de to siktede, var i går gjennom flere operasjoner, og tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil.

– Han er påført knusningsskader, men ingen vitale indre organer er skadet, sier etterforskningsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon til BA.no.

20-åringen var bevisst da han ble kjørt til sykehuset, og var i stand til å oppgi personalia på de to som nå er siktet. Det er grunnen til at de kunne pågripes allerede natt til i går.

ETTERFORSKNING: Politietterforskere på plass på åstedet for skytingen på tirsdag, ved Harley-Davidson Bergen og Tilhengerspesialistens lokaler på Nyborg i Åsane. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
ETTERFORSKNING: Politietterforskere på plass på åstedet for skytingen på tirsdag, ved Harley-Davidson Bergen og Tilhengerspesialistens lokaler på Nyborg i Åsane. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

En venninne av 20-åringen som dro sammen med ham for å møte de to siktede, er avhørt, men nekter å si noe, av frykt for represalier.

Ble knivstukket

Lokalavisa skriver for øvrig at den drapsforsøkssiktede 19-åringen for to måneder siden ble knivstukket i Indre Arna. Han slapp unna med en punktert lunge.

Ifølge BA.no’s opplysninger avviser politiet at det ligger et hevnmotiv bak tirsdagens skyting. Isteden tror de det dreier seg om et narkotikaoppgjør.

Den medsiktede 21-åringen var for øvrig mistenkt for knivstikkingen, men er nå utenfor mistanke. Han ble imidlertid dømt for brudd på våpenloven og narkotikaforbrytelser for et års tid siden og fikk 40 timers samfunnsstraff for å ha oppbevart haglpatroner og fenghetter hjemme.

21-åringen var også siktet for å ha vært med på ranet der en 77-åring døde etter å ha blitt tapet fast til en stol på Lone Camping i Arna høsten 2006. Grunnen var at han var blitt overhørt mens han snakket om å rane en mann, men det viste seg seinere det ikke var 77-åringen han snakket om.

Ingen av de to siktede erkjenner straffskyld i skytesaken.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS