FNØS AV KRITIKK: I levende live fnøs hun av kritikk, hun lot seg aldri plage av at mange hatet henne. Hun hadde jo rett, mislikte de henne betød det bare at de hadde sluppet opp for argumenter, skriver Andreas Wiese. Foto: STELLA PICTURES / ALL OVER PRESS
FNØS AV KRITIKK: I levende live fnøs hun av kritikk, hun lot seg aldri plage av at mange hatet henne. Hun hadde jo rett, mislikte de henne betød det bare at de hadde sluppet opp for argumenter, skriver Andreas Wiese. Foto: STELLA PICTURES / ALL OVER PRESSVis mer

Fikk det slik hun ville

I dag gravlegges Margaret Thatcher. Hatet av dem som vil feire hennes bortgang. Hyllet og beundret, om ikke elsket, av sine egne, skriver Andreas Wiese.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For de fleste av oss ville det være et mareritt å forestille seg at folk skulle feire vår død med gatefester. Jubel og begravelser er en sjelden kombinasjon.

Men Margaret Thatcher var av en egen støpning. I levende live fnøs hun av kritikk, hun lot seg aldri plage av at mange hatet henne. Hun hadde jo rett, mislikte de henne betød det bare at de hadde sluppet opp for argumenter.

I går ankom Margaret Thatcher parlamentet for siste gang. Kisten hennes ble brakt dit, der skal den hvile i et kapell der over natta. Thatcher får en begravelse på det offentliges regning, men ikke en formell statsbegravelse.

Det britiske æresbevisnings-hierarkiet har fine nyanser, også for slikt. Men Big Ben skal stoppes, for første gang siden Churchill ble gravlagt i 1965.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(8,3 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 8,3 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.