FARLIG?: Det var en enorm hai etter norske forhold som havnet i garnlenka til Eilert Eilertsen på Karmøy. 150 kilo veide ruggen, og flere tror kan være av den farlige typen Makrellhai. MMS-Foto: Dag Sandslett
FARLIG?: Det var en enorm hai etter norske forhold som havnet i garnlenka til Eilert Eilertsen på Karmøy. 150 kilo veide ruggen, og flere tror kan være av den farlige typen Makrellhai. MMS-Foto: Dag SandslettVis mer

Fikk diger hai på 150 kilo i garnet

Eilert Eilertsen fra Karmøy kan ha fått en farlig hai i garnet lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg har aldri fått noe tilsvarende i garnet, sier Eilert Eilertsen fra Karmøy til Dagbladet.

Det var lørdag ettermiddag Eilertsen dro ut med den lille snekka si. Like utenfor Skudeneshavn på Karmøy i Rogaland hadde han satt ei garnlenke kvelden før.

Kveite, sel og hai - Det var omtrent tre nautiske mil fra land jeg hadde satt ut garnlenka, sier Eilertsen.

- Da jeg halte den inn i båten kom det opp både ei kveite og en sel, men det var også noe betraktelig større der. Først trodde jeg det var ei nise, for også de forviller seg av og til inn i garna. Men jeg så jo raskt at dette dreide seg om noe helt annet ja.

- Den var stor, rundt 150 kilo. Hvordan fikk du den opp i båten?

- Det gikk ikke, så jeg måtte surre den fast etter sporen og dra den til land. Haien var allerede død da jeg tok den opp, sier han.

Eilertsen hadde rundt en halv time til land. Han var alene i båten, men alene var han slett ikke da han kom til kai.

Muligens farlig - Nei, du kan kanskje si det ble en liten turistattraksjon. Folk flokket seg jo for å se den digre haien.

- Det meldes nå at dette kan være en farlig type, hva tror du om det?

- Jeg vet faktisk ikke enda. Flere på kaia mente dette var en makrellhai, og da er den farlig for mennesker. Men det kan jo også være en ufarlig håbrann, slik andre igjen mener.

Blir TV kjendis - Men hva skjer med den nå? Det blir vel ikke haifinnesuppe på dere?

- Nei, det blir nok ikke det. Nå er den lagt på is og med is i buken. Onsdag skal den opp på taket til Øyvind Fjellheim og TV2. Kanskje noen kommer med et svar på hva dette er da, sier Eilertsen.