Fiskeriminister på etterlønn

Fikk dobbel lønn og feilinformerte politikere

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) hevet lønn som både ordfører og statssekretær i to måneder. Samtidig oppga han uriktig informasjon til kommunestyret i hjemkommunen.

HØYRETOPP I PROBLEMER: Geir Inge Sivertsen ble ny fiskeriminister i januar. Da hadde han allerede hentet lønn som både statssekretær og ordfører i to måneder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HØYRETOPP I PROBLEMER: Geir Inge Sivertsen ble ny fiskeriminister i januar. Da hadde han allerede hentet lønn som både statssekretær og ordfører i to måneder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avslørte i forrige uke at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) fikk 120 000 i ordfører-etterlønn samtidig som han mottok full lønn i sin jobb som statssekretær.

Saken stopper ikke der. Sivertsen mottok også dobbel lønn fra det offentlige i fjor høst. Samtidig fortalte Sivertsen sin hjemkommune at han ikke begynte for fullt som statssekretær før 1. januar 2020. Opplysningen kom han med i sin søknad om etterlønn som ordfører.

Men på regjeringens egne nettsider presenteres Sivertsen som ny statssekretær i nærings- og fiskertidepartementet 4. november.

Sivertsen har tidligere fortalt Dagbladet at «han i ansvar og oppgaver jobbet 200 prosent» denne perioden. Han ble altså sittende som ordfører i Lenvik i Troms, og hevet ordførerlønn, samtidig som han var i full gang som statssekretær i Oslo.

Dermed hadde han i november og desember 2019 to offentlige stillinger med millionlønn samtidig. Statsministerens kontor bekrefter overfor Dagbladet at Sivertsen fikk første lønning fra dem 12. november 2019.

SVs spørsmål om motiv

Søknaden om etterlønn sendte Sivertsen den 24. november, nesten tre uker etter at han hadde startet som statssekretær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer