Fikk død kanin i posten

Stortingspolitiker Thor Lillehovde (Ap) ble utsatt for trusler og trakassering fra en MC-gjeng og rasister.

STORTINGSPOLITIKER: Ordfører i Ringsaker Kommune, Thor Lillehovde, har anmeldt rundt hundre trusler. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET.
STORTINGSPOLITIKER: Ordfører i Ringsaker Kommune, Thor Lillehovde, har anmeldt rundt hundre trusler. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere ordføreren i Ringsaker kommune Thor Lillehovde(Ap) har opplevd hvordan reaksjonene fra rasister og MC-miljøer kan være om man går i mot dem, skriver Hamar Arbeiderblad.

To år etter han hadde blitt ordfører hadde Screwdrivers MC blitt «hybelboere» i et selvdrevet ungdomshus i kommunen. Lillehovde innkalte gjengen, som nå er en del av Hells Angels, til møte.

Trusler og trakassering
- Jeg hadde et møte med dem og ba dem om å flytte ut, neste morgen fant jeg en hvit kanin som var stukket i hjel med kniv, sier Lillehovde til Dagbladet.

Dette var ikke et enestående tilfelle.

- En stund var det mye trakassering og trusler. Gjennom årene så har jeg anmeldt rundt hundre trusler fra kriminelle miljøer i kommunen, sier han.

Ikke dialog
Lillehovde er sammen med justiskomiteen denne uken på en konferanse i København, der temaet er bekjempelse av de kriminelle MC-klubbene.
Sammen med justiskomiteen jobber Lilleheie nå med å utarbeide en storingsmelding om organisert kriminalitet.

- Her i Danmark går for eksempel ikke politiet i dialog med MC-gjenger, forteller han.

Lillehovde var ordfører i Ringsaker kommune fra 1991 til 2007.

- Nå har jeg ikke hørt noe fra miljøet på mange år, heldigvis.