Fikk døds-stikk i tunga

Politiet er sikre på at forretningsmannen Jens Kristian Glenne Mathisen (57) ble drept - trolig med en giftsprøyte satt i tunga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere er det blitt hevdet at Oslo-mannen ble drept med en sprøyte LSD. Dette har politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt benektet gjentatte ganger.

I går vedgikk likevel Larsen overfor Dagbladet at Glenne Mathisen kan ha blitt tatt av dage med en giftsprøyte. Det var fredag 13. mars forretningsmannen ble bortført av ukjente menn. Noen timer seinere ble han funnet drept.

Han ble tatt med tvang i garasjeanlegget ved Shell-stasjonen i Kirkeveien på Majorstua i Oslo. Samme kveld ble 57-åringen funnet død i et buss-skur i Asker.

Ble dopet

27. januar i år ble Glenne Mathisen bortført første gang. Maskerte menn kidnappet ham og dumpet ham i Maridalen.

Da han anmeldte forholdet, fortalte Glenne Mathisen at gjerningsmennene stakk en sprøyte i tunga hans og dopet ham ned.

Forretningsmannen ble da funnet i forkommen tilstand.

Etterlyst

- Etter den første bortføringen ble han undersøkt av lege, som verken fant spor etter sprøytestikk i tunga eller gift, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

Den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt er fortsatt ikke klar.

Men Dagbladet får opplyst at det er flere indikasjoner på at et ukjent giftstoff kan være brukt i det politiet nå tror kan ha vært en ren likvidasjon.

En person har i vel en uke vært etterlyst av politiet, uten at etterforskerne har klart å identifisere mannen. Politiet mener mannen holdt vakt utenfor garasjeanlegget, mens to andre menn bortførte forretningsmannen.

Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Glenne Mathisen ble bortført og drept.