Fikk dødsbudskap etter flått-bitt

Føler seg neglisjert av det offentlige. Med ekstreme smerter får flått-pasientene endelig hjelp ved privatklinikk.

FÅR ENDELIG HJELP: I dag åpner doktor Rolf Lunnan offisielt Norsk Borreliose Senter. Han er svært kritisk til hvordan norske helsevesen diagnostiserer og behandler norske borreliose-pasienter. - Endelig er det noen som tar oss på alvor, sier flått-syke Børge Randal (t.v). Her får han intensiv antibiotikabehandling intravenøst, sammen med Marianne Mosesson og Pål Solli ved klinikken i Oslo. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FÅR ENDELIG HJELP: I dag åpner doktor Rolf Lunnan offisielt Norsk Borreliose Senter. Han er svært kritisk til hvordan norske helsevesen diagnostiserer og behandler norske borreliose-pasienter. - Endelig er det noen som tar oss på alvor, sier flått-syke Børge Randal (t.v). Her får han intensiv antibiotikabehandling intravenøst, sammen med Marianne Mosesson og Pål Solli ved klinikken i Oslo. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tre flått-ofrene som får intravenøs antibiotikabehandling ved Norsk Borreliose Senter i Oslo har svært forskjellig sykdomshistorie. Men én ting er de enige om: Norske helsemyndigheter tar ikke borrelia-pasienter på alvor.

- Etter at jeg ble bitt av flått for to år siden fikk jeg sterke influensasymptomer; jeg var helt stiv i alle ledd og hadde trykk-hodepine. Men norsk helsevesen tok meg ikke på alvor, sier Børge Randal.

64-åringen fra Drøbak hevder han har brukt over 100 000 kroner av egen lomme på behandling.

- Jeg er mye bedre etter behandling her, men jeg må vel selge huset før jeg er helt frisk, sier han oppgitt.

Underkjent av norsk helsevesenAllmenlege Rolf Luneng er svært kritisk til hvordan norske helsemyndigheter behandler syke etter flåttbitt.

- Problemet er at kronisk borreliasykdom er underkjent i det norske helsevesenet. Dermed er det mange pasienter som går rundt med sykdommen uten å få den riktige diagnosen, sier Luneng, som idag offisielt åpner Norsk Borreliose Senter i Oslo.

Han hevder at antistoffprøvene det offentlige helsevesenet bruker, ikke kan påvise kronisk borreliasykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer