Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk dødsbudskapet under premiere

Nelson Mandelas datter Zindzi mottok dødsbudskapet under premieren på en film om farens liv i London.

DATTER: Nelson Mandelas datter, Zindzi Mandela, fikk dødsbudskapet under en filmpremiere i går kveld. Foto: Scanpix
DATTER: Nelson Mandelas datter, Zindzi Mandela, fikk dødsbudskapet under en filmpremiere i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «Mandela: Long Walk to Freedom» hadde premiere i London torsdag kveld, og blant gjestene var Mandelas 53 år gamle datter Zindzi.

På vei inn i kinosalen fortalte hun at faren hadde det bra, men at han var svak. Hun fortalte også at hun håpet å få møte ham igjen.

Slik skulle det ikke gå. Zindzi Mandela mottok dødsbudskapet i kinosalen. Det samme gjorde prins William, hans kone Catherine og de øvrige som var til stede under premieren, som ble avsluttet med to minutters stillhet til minne om den sørafrikanske frigjøringshelten.

- En belønning Før premieren fortalte Zindzi Mandela til Daily Mail at hun var svært stolt over filmen om sin fars liv.

- Dette er noe som gjør meg stolt. Det min familie har gjennomgått og den rollen min far har hatt har blitt sett. Dette er en belønning for ham, sa hun og fortsatte:

- Når vi dokumenterer vår historie på denne måten gjør vi det ikke bare for vår egen del, men også for de fremtidige generasjoner. Min far er lidenskaplig opptatt av unge mennesker.

- En inspirerende mann Også prins William og hans kone Catherine var blant publikum under gårsdagens premiere. Etter filmvisningen fortalte prinsen at han synes nyheten om Mandelas død var tragisk og frytelig trist.

- Vi fikk akkurat en påminnelse om hvilken usedvanlig og inspirerende mann Nelson Mandela var, og mine tanker og bønner går nå til ham og hans familie, sa prins William da han forlot kinosalen.

Nelson Mandela var gift tre ganger og fikk seks barn med de to første konene sine, Evelyn Ntoko Mase og Winnie Madikizela-Mandela.

Den første datteren mistet han da hun var bare ni måneder gammel, og de to sønnene han fikk med Mase døde da de var 23 og 55 år gamle.

Med Winnie fikk han døtrene Zenani og Zindzi.

PÅ PREMIEREN: Prins William og hans kone Catherine gjestet premieren på filmen «Mandela: Long Walk to Freedom» i går kveld. Også de mottok dødsbudskapet i kinosalen. Foto: Scanpix
PÅ PREMIEREN: Prins William og hans kone Catherine gjestet premieren på filmen «Mandela: Long Walk to Freedom» i går kveld. Også de mottok dødsbudskapet i kinosalen. Foto: Scanpix Vis mer