Fikk dødsdom av norske leger

Men eksperter i USA fant aktiv borrelia-infeksjon. Nettmøte med flåttbittsyke Eivind Markhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I går skrev Dagbladet.no om tidligere fotballspiller Eivind Markhus (42) som i dag sitter fullstendig lammet i rullestol .

Norske leger har gitt ham diagnosen ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom med dødelig utgang. Utenlandske eksperter har avdekket en aktiv borreliainfeksjon i kroppen hans som etterlikner ALS.

18. juni starter rettssaken Eivind Markhus har anlagt mot staten ved Pasientskadenemnda. Han mener feil diagnose og manglende behandling er årsaken til hans svært vanskelige helsesituasjon.

Eivind mener han neppe ville sittet i rullestol i dag, hadde sykehuset tidsnok gitt ham langvarig, kraftig antibiotikabehandling for borreliainfeksjonen.

- Legene ba meg erkjenne ALS-diagnosen, og ikke bruke energi på å søke hjelp i utlandet. Men jeg ville ikke bare sitte og vente på å dø, sier han.

I USA fikk Eivind Markhus intravenøs antibiotikabehandling. Dette bremset ALS-utviklingen, slik at han har gjort legenes dødsdom til skamme.

Han angriper det norske helsevesenet som han mener har særdeles slett kompetanse på den flåttbårne sykdommen borrelia.

- Sammenhengen mellom borrelia og ALS har vært vitenskapelig dokumentert i en årrekke, understreker 42-åringen som til tross for sin ødelagte kropp har et meget skarpt hode.

Eivind Markhus håper gjennom rettssaken å få belyst at kronisk borrelia eksisterer. Han krever også helsevesenets aksept for at falske negative borreliatester er svært vanlig, at langvarig antibiotikabehandling er nødvendig for pasienter med kronisk borrelia og at borrelia kan etterlikne andre alvorlige sykdommer, som ALS.

Staten framholder at Eivind ikke har krav på erstatning. Pasientskadenemnda støtter seg på sakkyndige som ikke mener det er sammenheng mellom behandlingen han har fått i Norge og den vanskelige helsesituasjonen han har havnet i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer