Fikk dødsdose med morfin

En sykepleier satt en dødelig dose morfin på en pasient. Dosen var 40 ganger større enn anbefalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sykepleieren har i politiavhør erkjent at hun ved et uhell ga pasienten en for stor dose morfin. Hun nekter for at det var en bevisst handling, skriver Telemarksavisa.

Det var en annen sykepleier på vakt som oppdaget at pasienten hadde dårlig pust. Lege ble tilkalt som umiddelbart startet behandling for å redde pasienten. Flere runder med motgift reddet pasientens liv.

Mistanke om misbruk

Pasienten som fikk dødsdosen med morfin ble innlagt noen timer forut for feilmedisineringen på grunn av magesmerter. En lege anbefalte at pasienten fikk 5 mg morfin intravenøst. Kontroll av medisinskapet tyder på at pasienten ble gitt så mye som 200 mg morfin. Sykepleieren hevder i avhør at hun kan ha gitt pasienten rundt halvparten av dosen, altså rundt 100 mg, skriver Telemarksavisa.

Sykehuset, som ligger i Telemark, meldte selv fra om hendelsen til både politiet og Helsetilsynet. Den kvinnelige sykepleieren, som beskrives som erfaren, risikerer å bli suspendert fra jobben. Helsetilsynet i Telemark mistenker sykepleieren for å misbruke legemidler, og tror derfor det kan være fare for flere feil.

DØDELIG DOSE:</B> Pasienten fikk den dødelige dosen med morfin intravenøst.