Donald Trump

Fikk dramatisk beskjed

USAs forrige president, Donald Trump, skal nylig ha blitt informert av justisdepartementet om at han er målet i kriminaletterforskningen av de graderte dokumentene som ble funnet på Mar-a-Lago.

MULIG TILTALE: Tidligere president Donald Trump skal ha fått beskjed om at han er målet for en kriminaletterforskning. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, File
MULIG TILTALE: Tidligere president Donald Trump skal ha fått beskjed om at han er målet for en kriminaletterforskning. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): En lang rekke medier, som Washington Post, New York Times, Reuters, ABC News, CNN og The Guardian melder onsdag kveld lokal tid at Trump har fått en beskjed som tyder på at han er et stort steg nærmere en ny alvorlig tiltale i saken om de graderte dokumentene som ble beslaglagt hjemme hos ham i Florida i fjor.

Dette kan være dramatisk for Trump, som for tida forsøker å bli republikanernes presidentkandidat igjen i valget i 2024.

Trump skal ha tatt med seg de hemmeligstemplete dokumentene da han forlot Det hvite hus i januar 2021. Dette kan i seg selv være ulovlig.

I tillegg er det mistanke om at han har forsøkt å hindre at dokumentene ble levert tilbake, som også i seg selv vil være et alvorlig lovbrudd ettersom flere av dokumentene skal ha vært svært sensitive for nasjonal sikkerhet.

Tyder på tiltale

Det var den føderale påtalemyndigheten som i forrige uke skal ha informert Trumps advokater om at han er målet i etterforskningen, skriver The Guardian.

Dette steget foruten at storjuryer både i Washington D.C. og Florida har hørt beviser i saken, vitner om at en tiltale mot Trump kan være nært forestående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer