Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk drapsbudskapet på TV

SØRUMSAND (Dagbladet): I løpet av noen få timer ble et lite samfunn forandret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotspor kan avsløre morderen

Befolkningen i tettstedet Sørumsand i Akershus våknet søndag opp til et trippeldrap i nabolaget. Mangeårig venn av familien Orderud, Harald Foss, fikk den tragiske beskjeden gjennom TV-nyhetene.

Harald Foss sitter aleine i Blaker, bare noen få kilometer unna den moderne kårboligen til ekteparet Kristian Magnus og Marie Orderud. Han var en nær venn av de drepte. Siden barndommen har han gått inn og ut i de avdødes hjem.

Søndag formiddag fikk han nyheten om deres død gjennom TV-nyhetene.

- Det kom som et sjokk på meg. Helt tragisk. Ingen her omkring visste noe om dette. Først trodde jeg ikke helt på det. Det er så uvirkelig. Slikt som skjer i Amerika, sier Foss.

Søndag kveld holdt presten i Sørum en minnestund for familien og nære venner av familien. Harald Foss besøkte i går nære slektninger av de avdøde.

- Godt å kunne snakke med noen om det. Skjønt det er ikke mye en kan si i en situasjon som dette.

To uker er gått siden sist Harald Foss pratet med Kristian Magnus og Marie Orderud og Anne Orderud Paust. Det var i begravelsen til Per Paust.

- Det har jo skjedd så mye vondt med dem det siste året. Og nå: at tre familiemedlemmer blir revet bort på denne måten. Jeg greier ikke å fatte det ennå, sier Foss.

Foss forteller at til tross for at det var under Kristian Magnus Orderuds bil at politiet i fjor fant dynamitt, følte ekteparet Orderud seg ikke direkte truet.

- De var ikke så nervøse etterpå, og snakket aldri om at de følte seg truet etter det som hadde skjedd. Mange her i området kjøpte seg sikkerhetsutstyr etter en serie med innbrudd i fjor, men Orderud gikk aldri til det skrittet.